Άμεση κινητοποίηση του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα στην πυρκαγιά στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
Σημαντική ήταν και σήμερα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026, η επιχειρησιακή παρουσία του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, μετά από κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε οικόπεδο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Μακρυγιάννη και 28ης Οκτωβρίου.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο όπου υπήρχαν απορρίμματα, ελαστικά και παλέτες, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη έντονου καπνού. Παράλληλα, υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς σε γειτονικούς χώρους με ξηρή βλάστηση.
Μετά την επίσημη κινητοποίηση, το Κέντρο ανταποκρίθηκε άμεσα, διαθέτοντας το απαραίτητο επιχειρησιακό προσωπικό και όχημα, προκειμένου να συνδράμει τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος στο έργο της κατάσβεσης και της περιφρούρησης της περιοχής.
Η σημερινή παρουσία των εθελοντών του Κέντρου αποτελεί ακόμη μία έμπρακτη απόδειξη της διαρκούς επιχειρησιακής ετοιμότητας, της εκπαίδευσης και της οργανωμένης προσφοράς των πιστοποιημένων εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι ανταποκρίνονται άμεσα όταν καλούνται να συνδράμουν το έργο των αρμόδιων κρατικών φορέων.
Το Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα και επιχειρησιακή επιφυλακή στηρίζοντας το έργο της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο στην περιοχή ευθύνης του όσο και όπου απαιτείται η συνδρομή του.
Η οργανωμένη εθελοντική προσφορά, η εκπαίδευση και η επιχειρησιακή ετοιμότητα παραμένουν βασικοί πυλώνες της αποστολής μας.
Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα


