Επιτυχία εν καιρώ κρίσης…

spay

Οκτώ νέα πυροσβεστικά για τους Δήμους του ΣΠΑΥ

Χάρη στις άοκνες προσπάθειές του, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) εξασφάλισε μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), οκτώ μικρά πυροσβεστικά οχήματα συνολικής αξίας 400.000 ευρώ για τις ανάγκες δασοπροστασίας των Δήμων-μελών του, σε μια εποχή όπου οι χρηματοδοτήσεις για εξοπλισμό είναι περιορισμένες.

Τα πυροσβεστικά είναι ελαφρού τύπου, χωρητικότητας 500 Lt νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα ΤΕΜΑΞ τύπου SM 500/600, σε οχήματα Ford Ranger Rab Cab 2,5.

Τα πυροσβεστικά παρέλαβε χτες προσωπικά ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς από το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας ΤΕΜΑΞ Α.Ε. Πέτρο Παγκαλάκη, στο Πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Βύρωνα. Στη διάρκεια της παραλαβής, το «παρών» έδωσαν επίσης ο Περιφερειακός Διοικητής Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελλής, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γωγώ Φιλίππου και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Άγγελος Μάδης, το προσωπικό του ΣΠΑΥ και εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας των 15 Δήμων-μελών του Συνδέσμου.

Στο πλαίσιο της παραλαβής, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την άριστη συνεργασία του Συνδέσμου με το Πυροσβεστικό Σώμα. Ο Περιφερειακός Διοικητής Αττικής του Π.Σ. από την πλευρά του εξήρε το ρόλο των εθελοντών Δασοπροστασίας ως δύναμη στο πλευρό της Πυροσβεστικής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι ομάδες ενισχύονται στο έργο τους.

DSC_0581

Φωτο 1

Θερμή χειραψία μεταξύ του Περιφερειακού Διοικητή του ΠΣ Υποστράτηγου Π. Βελλή και του Προέδρου του ΣΠΑΥ Ν.  Χαρδαλιά, Δήμαρχου Βύρωνα

DSC_0641

Φωτο 2

Τα νέα οκτώ πυροσβεστικά οχήματα που εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ για τη δασοπροστασία των 15 Δήμων-μελών του.

Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ

Φλοράν Σελάϋ (6974367821)

Τηλ: 210.7650413

Φαξ: 210-7650414

E-mail: press@spay.gr

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest