ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Εξέπληξε το 1o Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, ανέπτυξε το θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εθελοντισμός» στην ημερίδα του Φεστιβάλ.

Με τη συμμετοχή Εθελοντικών Ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το  1ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, Πυρόσβεσης, Διάσωσης, που διοργάνωσαν οι εθελοντές του  Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος  Δήμου Βύρωνα με την υποστήριξη του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης & Υμηττού (ΣΠΑΥ), στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερώσεις, επιδείξεις, ημερίδα «Εθελοντισμού» και αγωνίσματα σχετικά με τη δράση των εθελοντών δασοπροστασίας και πυρόσβεσης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της πολιτείας, από τη Νομαρχία Αθηνών, από  το  Πυροσβεστικό Σώμα, τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΥ και μαθητές της περιοχής.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα ανέπτυξε το θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εθελοντισμός» και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νάντια Μπεργιαννάκη-Δερμιτζάκη, το ζήτημα των ψυχοπαθολογικών σύνδρομων και το μετατραυματικό στρες διασώστων. Ο Διευθυντής του Συνδέσμου Βασίλης Νομικός μίλησε για τον «ΣΠΑΥ και τους εθελοντές» ενώ ο Τεχνολόγος Δασοπονίας Δημήτρης Κυργιόπουλος για το θέμα «Υμηττός 2010».
Την τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν αγωνίσματα – ασκήσεις διάσωσης. Νικητές αναδείχθηκαν ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (1η θέση), η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας- Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (2η θέση) και οι Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης Ροδόπολης (3η θέση). Τη βράβευση πραγματοποίησε, εμφανώς συγκινημένος, ο Περιφερειακός Διοικητής Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελλής, ο όποιος δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να λείψει «με τίποτα από μια τέτοια διοργάνωση».
Ο ΣΠΑΥ απένειμε τιμητική πλακέτα στο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Βύρωνα Σταύρο Σαλαγιάννη για τη δράση της στη δασοπροστασία, στο θεσμό του εθελοντισμού και στο εν γένει κοινωνικό σύνολο.

Ο Αντινομάρχης Πολιτικής Προστασίας Αθηνών Γιώργος Φουντάς με τους εθελοντές.

Ο Περιφερειακός Διοικητής Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελλής, με τους πρωτεύσαντες εθελοντές της Άνδρου.

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest