Ασκηση Εθελοντικών Ομάδων

Στα πλαίσια των ετήσιων εκπαιδεύσεων που διεξάγονται για την προετοιμασία των εθελοντών για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου οι εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας – πυρόσβεσης Βύρωνα – Ηλιούπολης σε συνεργασία με τους εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ (τμήμα Πειραιά) πραγματοποίησαν την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 κοινή άσκηση με θέμα κατάσβεση πυρκαγιάς – διάσωσης εγκλωβισμένου ατόμου από τροχαίο σε δύσβατη περιοχή του Υμηττού. Για τις ανάγκες της άσκησης διατέθηκαν  από τις παραπάνω εθελοντικές ομάδες: 3 οχήματα και 20 άτομα προσωπικό. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την άσκηση είναι χρήσιμα και θα αξιοποιηθούν στο έπακρο για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση συμβάντων, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εθελοντές είτε μεμονωμένα σαν ομάδες είτε συνεπικουρώντας στις κρατικές υπηρεσίες Διάσωσης.

Σενάριο Άσκησης

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε. Αναφορά πολίτη στο Επιχειρησιακό Κέντρο της ΟΑΕ, για πτώση οχήματος σε μικρή πλαγιά, με έναν επιβαίνοντα, πυρκαγιά στο όχημα  και στον γύρο δασικό χώρο. Επικοινωνία του Επιχειρησιακού Κέντρου της ΟΑΕ με το πλησιέστερο πυροσβεστικό όχημα, για την εξακρίβωση και κατάσβεση πυρκαγιάς. Παράλληλα με την κατάσβεση εξελισσόταν και η διαδικασία διάσωση του θύματος και διακομιδή στο πλησιέστερο νοσοκομείο, με την βοήθεια ενός πυροσβεστικού-διασωστικού οχήματος και ενός ασθενοφόρου αντίστοιχα.

Τέλος στην άσκηση παραβρέθηκαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους όμορους Δήμους.

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest