Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, η Κυριακή 5 Ιουνίου 2011. Πολλές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σ’ όλη τη χώρα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Στην περιοχή μας γιορτάστηκε με εθελοντική εκδήλωση, στο Λόφο ¨Τσακού¨ στα όρια των Δήμων Αγ. Παρασκευής και Παπάγου – Χολαργού που ήταν η κεντρική εκδήλωση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Στην εκδήλωση, που οργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ),  ο Δήμος Αγ. Παρασκευής και ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετείχαν το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ), η Στρατιωτική Διοίκηση Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Εθελοντικές Οργανώσεις Δασοπροστασίας από όλη την περιοχή ευθύνης του ΣΠΑΥ, Σύλλογοι, Φορείς και Κινήσεις Πολιτών.

Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ εν μέσω πολιτών και εθελοντών.

Πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες από την ευρύτερη περιοχή, μαζί με τους οργανωτές, έδωσαν άλλη μιά “μάχη”, με το αποτέλεσμα μιάς πολύ κακιάς συνήθειας, την απόρριψη κάθε λογής σκουπιδιών στο δάσος.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ, ο ΣΚΑΪ και ευγενικός χορηγός, η κάβα Μπελιτσάκου Άγγελου, που προσέφερε νερό σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Μακάρι κάθε μέρα και όχι μόνο η 5η Ιουνίου, να είναι μέρα προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα με τον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά και την Αντιπρόεδρο του ΣΠΑΥ Ευαγγελία Αντωνίου.

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest