Πυρκαγιά στον Υμηττό

Την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 στης 3:18 τα ξημερώματα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττού και συγκεκριμένα στον Δήμο Παιανίας. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και έφτασε πολύ γρήγορα στην κορυφογραμμή του Υμηττού.

Πηγή: Εθελοντές Δασόπυροσβέστες Ομάδα Άμεσης Επέμβασης

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της εθελοντικής μας ομάδας,  με 4 οχήματα ώστε να συνδράμουν τις πυροσβεστικές και εθελοντικές δυνάμεις στο συμβάν. Από την πρώτη στιγμή στο κέντρο επιχειρήσεων της Ο.Α.Ε. βρισκόταν, ο αναπληρωτής δημάρχου Βύρωνα και αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ Ιωάννης Μαυρίκης. Στο συμβάν επιχείρησαν η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής (ΕΔΔΚ), η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (ΕΟΔΠΗ) και η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Βάρης. Επίσης, σημαντική ήταν η βοήθεια από τις Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης (ΕΔΔΔ) και την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών – Διασωστών από την Εκάλη, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συνδρομή τους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απόσταση που  διανύσανε. Σημειώνεται, ότι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, ήταν και ο ειδικευμένος εθελοντής πολιτικής προστασίας Δρ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος.

12/8/2019 Υμηττός
12/8/2019 Υμηττός – Β31
12/8/2019 Υμηττός
12/8/2019 Υμηττός – Β31

Τέλος για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, στον σχεδιασμό και την πρόληψη (αποψίλωση ξερών χόρτων, πρόσληψη πυροφυλάκων, συντήρηση πυροσβεστικών οχημάτων),  κατά του θερινούς μήνες σε ένα από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής. Το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, διαμηνύει ότι οι Εθελοντικές Ομάδες στον Υμηττό ,δεν υπάρχουν για να αντικαταστήσουν την πολιτεία και τις ευθύνες που έχει αυτή, αλλά για να συνδράμουν μαζί με αυτή στο δύσκολο έργο, της προστασίας του Υμηττού και αυτό πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν.

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest