Νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που έγιναν πριν από λίγο στην ΕΡΤ, σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την αρωγή των πληγέντων της Χαλκιδικής.

Το βιογραφικό του νέου ΓΓΠΠ όπως έχει αναρτηθεί από τον ίδιο έχει ως εξής:

Από τον Δήμο Μεταμόρφωσης (Γενικός Γραμματέας 1999-2002), στο Δήμο Βύρωνα (Δημοτικός Σύμβουλος 1995-2002/Δήμαρχος 2003-2014) και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Πρόεδρος 2003-2015), στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εκτελεστικός Γραμματέας 2014-2016) και στην Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακός Σύμβουλος 2014 έως και σήμερα).

Από τον Ιανουάριο 2019 Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και από τις 19 Ιουνίου 2019 με απόφαση του Πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με ορίζεται Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος με ευθύνη την συνδρομή του και αναπλήρωση του έργου του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι σκέψεις και τα σχέδια του Νίκου περικλείονται όλες, στις παρακάτω σκέψεις του:
“Στη ζωή μου δεν βρήκα τίποτε έτοιμο , όπως εκατομμύρια άλλοι νέοι και νέες στην πατρίδα μας και έμαθα να παραμένω προσγειωμένος, πιστός σε αρχές και αξίες και όχι όμηρος σε υπερφίαλες φιλοδοξίες. Και ένα από τα διδάγματα που αποκόμισα αυτά τα 24 χρόνια ενασχόλησης μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ότι η διάθεση για θέσεις ευθύνης δεν μπορεί να προκύπτει ούτε από τις προσωπικές στρατηγικές του καθενός αλλά από υπερφίαλες λογικές και προσεγγίσεις.

Η Αυτοδιοίκηση και εν γένει η ενασχόληση με τα κοινά είναι στοίχημα μοναδικό και έμαθα όλα αυτά τα χρόνια να δουλεύω σκληρά για να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός, πεπεισμένος ότι η ίδια η κοινωνία και οι πολίτες είναι οι μόνοι που μπορούν να το αξιολογήσουν και να σου δείξουν το δρόμο. Η Αυτοδιοίκηση δεν αποτέλεσε για μένα σκαλοπάτι για την κεντρική πολιτική σκηνή . Μου αρέσουν οι ευθύνες, θέλω να είμαι χρήσιμος, να παλεύω για μικρά ή μεγάλα στοιχήματα καθημερινότητας.

Τον βαθμό της ενασχόλησης μου όμως, και τις ευθύνες που μπορεί να διεκδικήσω ή να αναλάβω θα την καθορίσουν οι ευρύτερες συγκυρίες και κυρίως η βούληση και εντολή των πολιτών , των συναγωνιστών στην καθημερινή προσπάθεια, που ξεκάθαρα ζητούν συνεννόηση, σχέδιο και κυρίως αποτέλεσμα .

Άλλωστε, τόσο στην δουλειά μου , όσο και στην καθημερινότητα μου, παραμένω διαχρονικά θιασώτης της ρήσης του Ισοκράτη, «Βουλεύου μεν βραδέως, εκτελεί δε ταχέως τα δόξαντα», δηλ. να σχεδιάζεις χωρίς βιασύνη αλλά να εκτελείς γρήγορα.

Όλα βήμα βήμα , όλα στην ώρα τους, με πίστη και στοχοπροσήλωση στο μέτρο, στην συνέπεια, σε υπεύθυνες προσπάθειες με μετρήσιμα αποτελέσματα! ”

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest