ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ LIFE – AMIBIO ΣΤΗ ΒΟΝΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνές πρότυπο το πρόγραμμα στο οποίο μετέχει ο ΣΠΑΥ

Από αριστερά: Ο ερευνητής T.Ganchev, η δασολόγος Β. Δημητρίου, ο Τεχνολόγος Δασοπονίας Δ. Κυργιόπουλος, ο καθηγητής Dr. K.-L. Schuchmann και η Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ, Ε. Αντωνίου δίπλα στo banner του Συνδέσμου στη Βόννη.

Το πρόγραμμα LIFE 08/ΝAT/GR/539 – AMIBIO (Αυτόματη Παρακολούθηση & Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακουστι

κών μέσων) που προβλέπει την έρευνα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον Υμηττό, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα του διεθνούς συνεδρίου για τη βιοποικιλότητα στη Λατινική Αμερική που διοργάνωσε στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, το Μουσείο και Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο ZFMK «Alexander Koenig» της Βόννης.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε, η τεχνολογία που αναπτύχθηκε για την καταγραφή της πανίδας και μικροπανίδας στον Υμηττό, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για αντίστοιχα έργα καταγραφής της βιοποικιλότητας στη Λατινική Αμερική.

Το πρόγραμμα LIFΕ – AMIBIO παρουσίασε στη Βόννη, ο Todor Ganchev,  ερευνητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, που ως οργανισμός είναι ο συντονιστής εταίρος του προγράμματος, ενώ παράλληλα, αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΠΑΥ με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ευαγγελία Αντωνίου, Δημοτική Σύμβουλο Ηλιούπολης, έδωσε το «παρών» στις εργασίες του συνεδρίου.

Ο ερευνητής Todor Ganchev του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσιάζει το πρόγραμμα LIFΕ – AMIBIO στη Βόννη.

Στο πλαίσιο του διημερίδας, ο ΣΠΑΥ ανάρτησε ενημερωτική πινακίδα δίπλα σε αντίστοιχες διεθνών Πανεπιστημίων και οργανισμών, ενημερώνοντας με φωτογραφίες για τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα ως δείγμα βέλτιστων πρακτικών για την προστασία της βιοποικιλότητας.

 

 

 

 

      Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ

      Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)

Τηλ: 210.7650413

Φαξ: 210-7650414

E-mail: press@spay.gr

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest