LIFE – AMIBIO: Η COSMOTE ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνιμη αναμετάδοση δεδομένων από τον Υμηττό

 

Τη δέσμευση να θέσει το δίκτυό της στην υπηρεσία του προγράμματος LIFE 08/ΝAT/GR/539 – AMIBIO (Αυτόματη Παρακολούθηση & Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακουστικών μέσων) που προβλέπει την έρευνα για τη διατήρηση και ανάπτυξη της βιοποικιλότητας στον Υμηττό, ανέλαβε η COSMOTE, στο πλαίσιο της 5ης τεχνικής και 4ης ολομελούς συνάντησης (4th technical and 5th plenary meeting) των εταίρων, στα γραφεία του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση για το πρόγραμμα LIFE – AMIBIO, παραβρέθηκαν, η ομάδα του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών υπό τον Καθηγητή Νίκο Φακωτάκη, η επιστημονική ομάδα του ΣΠΑΥ, Βίκυ Δημητρίου, Δασολόγος και Δημήτρης Κυργιόπουλος, Τεχνολόγος Δασοπονίας, η ομάδα του ΤΕΙ Κρήτης υπό τον Επίκουρο Καθηγητή Ηλία Ποταμίτη, ο ερευνητής Olaf Jahn εκ μέρους του Πανεπιστημιακού  Ινστιτούτου  ZFMK της Βόννης, η  εκπρόσωπος της ελεγκτικής εταιρίας Astrale Κατερίνα Ραφτοπούλου, και ο Προϊστάμενος Τμήματος Community Relations της COSMOTE, Γιάννης Μήτσιος.

Όπως τονίσθηκε, έχει ολοκληρωθεί ένα πρότυπο μόνιμου σταθμού παρακολούθησης της βιοποικιλότητας το οποίο έχει δοκιμασθεί σε εργαστηριακές συνθήκες και αναμένεται η δοκιμή του σε πραγματικές συνθήκες στον Υμηττό. Τον Μάρτιο προβλέπεται η πιλοτική εγκατάσταση του πρώτου μόνιμου σταθμού, στοχεύοντας στην εγκατάσταση και κανονική λειτουργία περαιτέρω σταθμών από τον Μάιο του 2012.

Σήμερα, η ηχητική καταγραφή της πανίδας και μικροπανίδας γίνεται τοπικά-πιλοτικά σε ειδικές συσκευές και τα δεδομένα αποστέλλονται σε κεντρικό σταθμό για επιστημονική ταξινόμηση και επεξεργασία. Οι συγκεκριμένοι προσωρινοί σταθμοί παρακολούθησης της βιοποικιλότητας θα αντικατασταθούν από μικρότερες συσκευές, οι οποίες δεν θα χρειάζονται περιοδική συντήρηση, με δυνατότητα αναμετάδοσης σε πραγματικό χρόνο, μέσα από το δίκτυο της COSMOTE όχι μόνον του ακουστικού σήματος που καταγράφεται αλλά και των υπόλοιπων περιβαλλοντικών δεδομένων (ισχύς αέρα, θερμοκρασία και υγρασία). Τα δεδομένα θα καταλήγουν άμεσα σε κεντρικό σταθμό επεξεργασίας.

Η δωρεάν παροχή της χρήσης του δικτύου της COSMOTE προσφέρεται στους εταίρους, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, μέσω του οποίου η εταιρία εκδηλώνει την ευαισθησία της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η επόμενη τεχνική και ολομελής συνάντηση των εταίρων του LIFE – AMIBIO έχει προγραμματισθεί στις 15/5/2012 ενώ στις 18 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί ειδική ημερίδα για το πρόγραμμα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των είκοσι χρόνων των προγραμμάτων LIFE.

Στο πλαίσιο του διημερίδας, ο ΣΠΑΥ ανάρτησε ενημερωτική πινακίδα δίπλα σε αντίστοιχες διεθνών Πανεπιστημίων και οργανισμών, ενημερώνοντας με φωτογραφίες για τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα ως δείγμα βέλτιστων πρακτικών για την προστασία της βιοποικιλότητας.

 

Λεζάντα: Από αριστερά: Οι κ.κ. Β. Δημητρίου, Ο. Jahn, Η. Ποταμίτης, Ν. Φακωτάκης, Κ. Ραφτοπούλου και Γ. Μήτσιος.

 

 

 

      Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ

      Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)

Τηλ: 210.7650413

Φαξ: 210-7650414

E-mail: press@spay.gr

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest