Τα «Κίτρινα Ποδήλατα» στο Πυροφυλάκειο Βύρωνα

thpic.php

Συναυλία διαμαρτυρίας μπροστά από το Πυροφυλάκειο Βύρωνα, έναντι στρατοπέδων Σακέτα (είσοδος από Κατεχάκη), διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 19.00 το απόγευμα, με στόχο την απόδοση των ανενεργών στρατοπέδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την περαιτέρω μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου.

Τα «Κίτρινα Ποδήλατα» (κοινώς ο Γιώργος & ο Αλέξανδρος Παντελιάς) συμπράττουν με τους 15 Δήμους-μέλη του ΣΠΑΥ αλλά και με όλους εμάς κι ενώνουν τη φωνή τους για να ακουστεί παντού η πιο δυνατή κραυγή του Υμηττού! Ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ απαγόρευσης οποιασδήποτε οικοδομικής εργασίας εντός του ανενεργού στρατοπέδου της πρώην 350ΠΜ μετά από προσφυγή του Δήμου Βύρωνα και του ΣΠΑΥ. Παράλληλα, αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης προσωρινής αναστολής των οικοδομικών εργασιών.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «με τη συναυλία μπροστά από τον επίμαχο χώρο, οι πολίτες ενώνουν τη φωνή τους και διεκδικούν τη λύση των θεμάτων του Υμηττού. Το βουνό θα παραμείνει πράσινο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνίστρια σε μεγάλες αποφάσεις. Κι όπως λέει κι ένας στίχος του συγκροτήματος, «Θα περάσω τα χρόνια κολλημένος εδώ, με μπογιά σε ένα τοίχο, θα φωνάζω –μπορώ». Και τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί να φωνάξουμε το πιο δυνατό μας «μπορώ και έχω δικαίωμα στην αναπνοή και το πράσινο»!

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest