Όχι νέο τσιμέντο στον Υμηττό!

Ψήφισμα-αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Με εισήγηση του Δημάρχου και Προέδρου του ΣΠΑΥ Νίκου Χαρδαλιά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας (απέχοντος του κου Σταθόπουλου) προχώρησε στο παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Δήμου Βύρωνα, εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή και εύλογη αγανάκτησή του για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΑ, να προχωρήσει στην κατασκευή ξενώνων φιλοξενίας αξιωματικών εντός του πρώην στρατοπέδου της 350 Π.Μ., που σήμερα φιλοξενεί υπηρεσίες της Αερονομίας.

Σε μια εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι ενεργοί πολίτες παλεύουν για την προστασία του Υμηττού, οι Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, αντί να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, υιοθετώντας το πάγιο αίτημα των Δημάρχων της περιοχής για απομάκρυνση των στρατοπέδων και των οχλουσών εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προχωρούν στην ανέγερση νέου κτιρίου 1000 m2 εντός του στρατοπέδου και βέβαια εντός της Β΄ ζώνης προστασίας του Υμηττού.

Το Δ.Σ. του Δήμου Βύρωνα, θεωρεί απαράδεκτη την εν λόγω κατασκευή μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και με ανοιχτά τα ζητήματα προστασίας του Υμηττού, και καλεί τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ όπως πάρουν άμεση πρωτοβουλία:

α. για διακοπή των εργασιών και απόδοση του ανενεργού σχεδόν στρατοπέδου στον Δήμο μας για τη δημιουργία Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στην ευρύτερη περιοχή και
β. την άμεση απομάκρυνση του βενζινάδικου του ΕΚΕΜΣ, που βρίσκεται στην καρδιά του δάσους,
συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια τόσο του Δήμου μας όσο και των υπολοίπων 14 Δήμων που βρίσκονται στις παρυφές του Υμηττού, για την προστασία του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου στην Αττική.

Αναδημοσίευση από site Δ. Βύρωνα

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest