Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς- Αυτεπάγγελτη προανακριτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Γ. Χαρδαλιάς, συνοδευμένος από τον Νομικό Σύμβουλο του ΣΠΑΥ, Νικόλαο Λαπαθιώτη, αναφορικά με τις 36 κατοικίες που χτίζει το ΓΕΑ στο πρώην στρατόπεδο της 350ΠΜ στην περιοχή Σακέτα στον Υμηττό.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια των αιτήσεων προς το ΓΕΑ και έπειτα από ανάλογες αιτήσεις προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών -στις 28 Ιουλίου & στις 3 Αυγούστου 2009- για τη γνωστοποίηση στοιχείων προκειμένου να στοιχειοθετεί προσφυγή προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), οι οποίες και απέβησαν άκαρπες.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ επισκέφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τον εισαγγελέα Δημήτριο Σαββαΐδη, ο οποίος μετά τις ανακοινώσεις- καταγγελίες του ΣΠΑΥ, διέταξε αυτεπάγγελτη προανακριτική έρευνα και σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα Ακροάσεων, αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Φυστόπουλο, έκαναν δεκτή την 3η αίτηση του Συνδέσμου για έγκριση εισαγγελικής παραγγελίας προς το ΓΕΕΘΑ και προσκόμιση των σχετικών αδειών κατασκευής του έργου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς και οι εκπρόσωποι και των 15 Δήμων του Συνδέσμου με ομόφωνες αποφάσεις τους, επανειλημμένα και δημόσια, έχουν απαιτήσει την άμεση διακοπή και αναστολή των όποιων εργασιών εκτελούνται στο Στρατόπεδο της πρώην 350 Πτέρυγας Μάχης.

Τέλος , για άλλη μια φορά διατυπώνουν τα πάγια αιτήματα του Συνδέσμου για:
• Μετατροπή του Υμηττού σε Εθνικό Δρυμό.
• Ίδρυση αυτόνομου Δασαρχείου.
• Απομάκρυνση όλων οχλουσών εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων.
• Κατάργηση της Β’ Ζώνης και μετατροπή της σε Α’ Ζώνη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ
Προέδρου ΣΠΑΥ και Δημάρχου Βύρωνα
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ
και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην
παρακάτω δήλωση: «Μετά από 40 μέρες που…
η Πολεοδομία δηλώνει αναρμόδια,
το Δασαρχείο αδυνατεί να παρέμβει,
το ΓΕΑ αρνείται να μας προσκομίσει τις σχετικές άδειες φοβούμενο την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας
και
η Εισαγγελία -επικαλούμενη το απόρρητο των Ενόπλων Δυνάμεων- απορρίπτει τις αιτήσεις μας για εισαγγελική παραγγελία προς το ΓΕΕΘΑ για κατάθεση της οικοδομικής άδειας, ο δρόμος της μηνυτήριας αναφοράς και της άσκησης νομικών μέσων κατά των πράξεων, παραλείψεων και αυθαιρεσιών κάθε εμπλεκομένου είναι μονόδρομος!
Χαιρετίζουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα και της άμεσης διενέργειας έρευνας και καλούμε την ηγεσία του ΓΕΑ, με βάση την εισαγγελική παραγγελία που εκδόθηκε και που θα προσκομίσουμε, να σεβαστεί την Ελληνική Δικαιοσύνη και να μας καταθέσει άμεσα τα σχετικά στοιχεία που αφορούν στο έργο της κατασκευής των 36 κατοικιών εντός της Β΄ Ζώνης Υμηττού.
Είναι ώρα να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι με πυροτεχνήματα και ευχολόγια επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν λύνονται τα προβλήματα που αφορούν στην προστασία του Υμηττού. Είναι ώρα αγώνα και ενεργοποίησης όλων των ενεργών πολιτών στην κατεύθυνση της επίλυσης των χρόνιων θεσμικών και άλλων θεμάτων που έχουμε θέσει οι 15 Δήμαρχοι του ΣΠΑΥ σχετικά με τη θωράκιση του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου του Λεκανοπεδίου».

Αναδημοσίευση από site Δ. Βύρωνα

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest