Οι κλιματικές αλλαγές στην προεκλογική ατζέντα της Γερμανίας .

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=64374&w=400&h=300&q=80

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009, 15:40
Η προστασία το περιβάλλοντος αποτελεί μείζον ζήτημα όχι μόνο για τους γερμανούς πολίτες, αλλά και για τα γερμανικά πολιτικά κόμματα. Δύο μήνες πριν τις εκλογές, οι κλιματικές αλλαγές και η περιβαλλοντική πολιτική λαμβάνουν κύρια θέση στην προεκλογική ατζέντα.
Η οικολογική οργάνωση Germanwatch  απέδωσε τα εύσημα στην Γερμανία, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τη Σουηδία για τα μέτρα που έχει λάβει κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου. Πέρα από τα συγκεκριμένα μέτρα, το γερμανικό δημόσιο επιδοτεί την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και το σημαντικότερο είναι η μόνη χώρα που έχει ήδη υλοποιήσει τους στόχους του Πρωτοκόλλου του Κιότο για μείωση των ρύπων κατά 21% μέσα σε μια 20ετία από το 1990 έως το 2010.

«Λόγω της οικονομικής κρίσης το περιβάλλον πέρασε μερικές φόρες σε δεύτερη μοίρα. Δεν πρέπει ωστόσο να λησμονούμε ότι η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής εξακολουθεί να παραμένει μεγάλη», δηλώνει η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος, θέλοντας να υπενθυμίσει την σημασία του περιβάλλοντος ακόμα και σε περιόδους που άλλα ζητήματα είναι πρώτα στην πολιτική ατζέντα.
«Στη Γερμανία εφαρμόζουμε μια φιλόδοξη πολιτική για το κλίμα, η οποία μέχρι το 2020 θα δημιουργήσει 500.000 θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, την εκμετάλλευση μηχανικής ενέργειας για παραγωγή ρεύματος από τη μια και κάλυψη αναγκών θέρμανσης από την άλλη, καθώς και την ανακαίνιση κτιρίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις δαπάνες για ενέργεια στη Γερμανία κατά 20 δις ευρώ», δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θέλοντας να τονίσει πως η στροφή στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής πολιτικής μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά στην αγορά εργασίας.

Πηγή: zougla online

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest