Τις αυλές σπιτιών «έγλυψε» η φωτιά στη Θήβα

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009, 16:40

Επικίνδυνη η κατάσταση στη Θήβα, όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή της Θίσβης, από τις 2 το μεσημέρι. Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών του χωριού Πρόδρομος, αλλά με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής αποφεύχθηκαν τελευταία στιγμή τα χειρότερα.

Όπως δήλωσε στη zougla.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Μιχαήλ Μιχαλόπουλος, η έκταση της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Κατάφεραν ωστόσο να απομακρύνουν τη φωτιά από τους κοντινούς οικισμούς και να την περιορίσουν στο βουνό, όπου κατακαίει θάμνους και χαμηλή βλάστηση.
Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Σοφικό

Την ίδια περίπου ώρα, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά και στο Σοφικό Κορινθίας. Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη δασική περιοχή, όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίοι όμως δεν κινδυνεύουν. Η πυροσβεστική αισιοδοξεί ότι εντός των επόμενων ωρών η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο
Οι πυκνοί καπνοί ωστόσο δυσχεραίνουν την ορατότητα σε πολλές περιοχές γύρω από το Σοφικό, όπως το Ναύπλιο, το Άργος και τους Μήλους Αργολίδας.
Επί τόπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Αναδημοσίευση από zougla on line

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest