Τελευταία στην Ευρώπη η Αθήνα στην ποιότητα ζωής


Την τελευταία θέση ανάμεσα στις πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλαμβάνει η Αθήνα στην έρευνα του λονδρέζικου Economist για την ποιότητα ζωής στις μεγαλουπόλεις. Το καθ’ ημάς κλεινόν άστυ βρίσκεται στην ένδοξη 63η θέση, υπερτερώντας μόνο έναντι της Μόσχας σε ευρωπαϊκό έδαφος, η οποία βρίσκεται στην 69η θέση.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το Βανκούβερ, λόγω υποδομής, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται αρκετές πόλεις του Καναδά και της Αυστραλίας, με τη Μελβούρνη να βρίσκεται τρίτη, το Περθ τέταρτο, το Κάλγκαρι έκτο και το Σίδνεϊ ένατο.

Η Ευρώπη δεν μένει χωρίς υψηλή αντιπροσώπηση, με τη Βιέννη να κατατάσσεται δεύτερη, το Ελσίνκι έβδομο και τις ελβετικές Γενεύη και Ζυρίχη όγδοη και δέκατη αντίστοιχα.

Η ποιότητα ζωής εκτιμήθηκε με βάση τις «επιδόσεις» κάθε πόλης σε σταθερότητα, υγειονομική περίθαλψη, πολιτισμό, περιβάλλον, παιδεία και υποδομές.

Το Βερολίνο βρίσκεται στην 22η θέση, το Λονδίνο στην 51η και ακολουθεί αμέσως η Ρώμη. Χαμηλότερη στη λίστα, η οποία δεν περιλαμβάνει το Ιράκ και το Αφγανιστάν, βρίσκεται η Χαράρε της Ζιμπάμπουε.

Αναδημοσίευση  απο www.in.gr

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest