Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άνω Δασκαλειό Κερατέας

Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΒΥΡΩΝΑ, ολοκλήρωσε ένα ακόμη κύκλο εκπαίδευσης, από στελέχη εκπαιδευτές του ΠΣ, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του πρόσφατου νόμου Πολιτικής Προστασίας.

Οι εθελοντές μας δεν άργησαν να θέσουν σε εφαρμογή τα μαθήματά τους, στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα, στη θέση Άνω Δασκαλειό, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014.

Με την αναγγελία του συμβάντος, κινητοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων και σε συνεννόηση με το ΣΕΚΥΠΣ, προσέτρεξε ένα (1) όχημα με τριμελές (3) πλήρωμα.

Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση, σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή και ετέθη υπό έλεγχο, χωρίς να απειλήσει τον παρακείμενο οικισμό.

Μετά την αποδέσμευσή τους από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι εθελοντές μας επέστρεψαν με ασφάλεια στην υπηρεσία τους.

 

ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ                                                                                               ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ                                                                                       Υπεύθυνος Τύπου

210 7644486                                                                                                                  6977906904

daskalio01 daskalio02 daskalio03 daskalio04

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest