Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Μεταμόρφωση Αττικής και δεύτερο συμβάν στον Ελαιώνας, Πολυκάρπου & Αγ. Άννης

Τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από εντολή του συντονιστικού κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος, το όχημα Βύρωνας 5 με 2 εθελοντές  του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ αναχώρησαν από το Πυροφυλάκειο της ομάδας με κατεύθυνση τη Μεταμόρφωση.

Κρυμμένοι πίσω από τις ειδικές μάσκες, λόγω του πυκνού μαύρου καπνού, έφτασαν στο συμβάν και μετά από σχετικές οδηγίες του επικεφαλής του ΠΣ, προσπάθησαν να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς στα αποθέματα των υλικών στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης πλαστικών.

Ομολογουμένως δύσκολο έργο γιατί η φωτιά που κατάκαιγε το εργοτάξιο, λόγω της εύφλεκτης καύσιμης ύλης, πλησίαζε απειλητικά τα υπαίθρια αποθέματα.

Με την επέμβαση περισσοτέρων δυνάμεων ο άμεσος κίνδυνος απετράπη στο συγκεκριμένο σημείο.

 

 

 

 

 

 

 

Μετά από νέες οδηγίες το Βύρωνας 5 με τους ίδιους εθελοντές κατευθύνθηκε στην περιοχή στον Ελαιώνας, Πολυκάρπου & Αγ. Άννης για φωτιά σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στρωμάτων.

Δύσκολες συνθήκες. Πυκνός καπνός και υποβόσκουσα άφθονη καύσιμη ύλη.

Η δράση συνεχίστηκε μέχρι τις 20.00 όταν έλαβαν εντολή αποχώρησης από τον διοικητή Δευτέρου πυροσβεστικού σταθμού Αθηνών  του 2.10.

Μία ακόμη μέρα πέρασε. Επιστρέφουμε ασφαλείς… δήλωσαν στον ασύρματο

Από το πρωί μέχρι το βράδυ….. εθελοντικές ώρες , γεμάτες δράση και σκληρή δουλειά σε αντίξοες συνθήκες.

 

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest