Δελτίο Τύπου ” ΜΗΔΕΙΑ”2021

Βύρωνας 20 Φεβρουαρίου 2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε η επιφυλακή που τέθηκε το Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος, για την αντιμετώπιση προβλημάτων από το πέρασμα της κακοκαιρίας Μήδειας στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Συγκεκριμένα από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου το ΚΠΔΦΠ, τέθηκε σε 24ωρη λειτουργία με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία μας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Μέχρι και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου αργά το βράδυ, η ομάδα μας έκανε προληπτικά ρίψεις αλατιού σε κεντρικές λεωφόρους της πόλη μας, καθώς η ασθενής χιονόπτωση σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούσαν συνθήκες παγετού.
Από τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, το φαινόμενο ήταν σε πλήρης εξέλιξη στον λεκανοπέδιο της Αττικής και κατά επέκταση στην πόλη μας. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου δόθηκε προτεραιότητα να μην κλείσουν οι κεντρικοί λεωφόροι της πόλης μας, ώστε να μπορούν κατά κύριο λόγω να διέρχονται οχήματα εκτάκτου ανάγκης, καθώς επίσης και οι δρόμοι που οδηγούν σε δομές πρόνοιας Κέντρο Υγείας Δήμου Βύρωνα. Παρά την έντονη χιονόπτωση η πόλη μας κέρδισε το στοίχημα και ο σκοπός επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία δουλεύοντας σε 24ωρη βάση.
Την Τετάρτη ελάχιστα πλέον ήταν τα προβλήματα στην πόλη μας, κατά κύριο λόγω αφορούσαν πτώσης δέντρων, είναι χαρακτηριστικό ότι όλες αυτές τις ημέρες το ΚΠΔΦΠ κλήθηκε σε 30 κοπές δέντρων και απομάκρυνσης τους από το οδόστρωμα, ενώ παρά τις πτώσεις αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός συμπολίτη μας και αρκέστηκαν μόνο σε υλικές ζημιές.
Τέλος την Παρασκευή από το πρωί μέχρι και της 22:00μμ, όπου και ολοκληρώθηκε η επιφυλακή του Κέντρου Προστασία Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, συνεχίστηκαν οι κοπές όσον δέντρων είχαν απομείνει στην πόλη μας όπου κατά κύριο λόγω αφορούσαν άλση.

Από την πρώτη στιγμή δίπλα μας είχαμε τον 

Δήμος Βύρωνα

, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κατωπόδης όπου και επέβλεπε την αποκατάσταση των προβλημάτων στην πόλη μας, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα, καθώς και τους Αντιδημάρχους κους Αγγέλης Κων/νος (Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης), Θεμης Τεγος (Αντιδήμαρχος Άθλησης και Αθλητικών- Εκπαιδευτικών Υποδομών), Καραγιάννης Μιχάλης Mixalis Karagiannis (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής), Σπυρόπουλο Χρήστος (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης) και Κόκκαλης Δημήτρης Δημήτρης Κόκκαλης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής).

Για την αντιμετώπιση του χιονιά το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος προετοίμασε και διέθεσε τον εξής εξοπλισμό:
• 1 όχημα με μαχαίρι αποχιονισμού
• 1 όχημα με σύστημα διασκορπισμού αλατιού (αλατιέρα)
• 1 όχημα γενικής χρήσης (αλυσοπρίονα, κοπής μετάλλων)
• 25 τόνοι αλάτι (παραχώρηση από το Δήμο Βύρωνα)
Συνολικά απασχολήθηκαν 31 εθελοντές – εθελόντριες, 6 ημέρες σε 24ώρη βάση, όπου και συνέβαλαν αποτελεσματικά επανδρώνοντας τα παραπάνω οχήματα και το επιχειρησιακό κέντρο.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και συγκεκριμένα το Κοινωνικό Παντοπωλείο 

Κοινωνικό Παντοπωλείο – Παροχής Συσσιτίου Δήμου Βύρωνα

, το κατάστημα 

Via Miniatura

 που μας προμηθεύαν όλες αυτές τις ημέρες με φαγητό, το οποίο διατέθηκε αποκλείστηκα για την σίτιση των εθελοντών μας, την καφετέρια 

Boomerang All day – Coffee – Bar

 για την ευγενική προσφορά σε καφέδες. Τους πολίτες για την υπομονή και κατανόηση που έδειξαν όλες αυτές τις ημέρες.

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στους ομαδάρχες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης για την οργάνωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και του έμψυχου δυναμικού. Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΡΑΒΟ δικαιωματικά το λέμε στους εθελοντές μας που για μια ακόμη φορά επέδειξαν (επαγγελματισμό) τις τελευταίες 6 ημέρες, όπου και αν κληθήκαν να παρέμβουν (πληρώματα οχημάτων, τηλεφωνικό κέντρο). Η αντιμετώπιση φαινομένων μεγάλης έντασης είναι εξαιρετικά δύσκολη με πληθώρα παραμέτρων όπου ανταπεξήλθατε άψογα. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.#kpdfp#oae#mideia2021#deltioutupou

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest