Η 8η του Μάρτη και κάθε 8η του Μάρτη θα αποτελεί μια ημέρα μνήμης, περισυλλογής και αφύπνιση αφιερωμένη στους αγώνες της ισότητας.

 

Η 8η του Μάρτη και κάθε 8η του Μάρτη θα αποτελεί μια ημέρα μνήμης, περισυλλογής και αφύπνιση αφιερωμένη στους αγώνες της ισότητας.

Κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα φωτίζεται ο πολλαπλός ρόλος της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου και επαγγελματία και προβάλλεται η διαχρονική ανεκτίμητη προσφορά της σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.
Στο Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα (ΚΠΔΦΠ) η συμμετοχή των γυναικών είναι σημαντική στην προστασία του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής, καθώς και σε άλλες οργανωμένες εκδηλώσεις, ενώ μετέχουν ισότιμα στα εσωτερικά οργανωτικά θέματα δίνοντας χαρακτηριστικό χρώμα στις δράσεις μας.
Τον τελευταίο καιρό ταλανίζει την κοινωνία μας αποκαλύψεις σχετικά με την εκμετάλλευση σε συγκεκριμένους χώρους εργασίας και όχι μόνο. Αισθανόμαστε την ανάγκη να υπογραμμίσουμε για μια ακόμα φορά το χρέος που έχουμε ΟΛΟΙ να διαφυλάξουμε την γυναίκα μητέρα, σύζυγο, επαγγελματία και εθελόντρια από κάθε ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ και να δυναμώσουμε θεσμούς αξίες και πρότυπα. Κάθε ΓΥΝΑΙΚΑ έχει δικαίωμα να στέκεται ΙΣΟΤΙΜΑ με τον κάθε άνδρα, χωρίς ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, χωρίς ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, χωρίς ΒΙΑ.
Με αφορμή την σημερινή μέρα λέμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην σύζυγο, την κόρη, την μάνα, την αδελφή, την επαγγελματία, την νοικοκυρά, την εθελόντρια και γενικά σε όλες τις γυναίκες που ομορφαίνουν, εμπνέουν και δίνουν νόημα στην ζωή μας.

#kpdfp#oae#internationalwomansday2021

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest