Δελτίο τύπου Άλλο ένα δυνατό 4ημέρο τελείωσε .

Άλλο ένα δυνατό 4ημέρο τελείωσε με το Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ύστερα από τις συνεχόμενες επιφυλακές που κήρυττε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και κατά επέκταση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα από την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 έως και την Κυριακή 11 Ιουλίου το ΚΠΔΦΠ, τέθηκε σε 24ωρη επιφυλακή, επανδρώνοντας από της 06:00πμ έως της 22:00πμ 4 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από της 22:00μμ έως της 06:00μμ 2 πυροσβεστικά οχήματα. Τα οχήματα κατά την διάρκεια της ημέρας βρισκόντουσαν διάσπαρτα, σε σημεία που έχουν επιλεγεί από τον σχεδιασμό αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών ή περιπολούσαν εντός του δασικού ιστού της πόλης μας.
Κατά την διάρκεια της ημέρας αισθητή ήταν και η παρουσία της Δασοπροστασίας, με τους εθελοντές του Κέντρου μας να στελεχώνουν παρατηρητήρια εντός των ορίων ευθύνης του Δήμου μας.
Όλες αυτές τις ημέρες γίνανε συστάσεις κυρίως σε μελισσοκόμους καθώς δεν σεβαστήκανε την απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός του δάσους, ενώ σε μια περίπτωση καταγράφηκε και προσαγωγή μελισσοκόμου για παραβίαση των μέτρων ασφαλείας και πρόληψης για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών, σε περίπτωση που ο κίνδυνος πρόκλησης δασικής πυρκαγιάς είναι κατηγορία 4 πορτοκαλί.
Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι χρειάστηκε να μεταβούμε 1 πυρκαγιά σε οικοπεδικό χώρο , 1 παροχή βοηθείας, 1 πυρκαγιά σε κάδο σκουπιδιών, 1 δασική πυρκαγιά στο Πανόραμα Βούλας, 1 πυρκαγιά σε οικοπεδικό χώρο στο Χαλάνδρι.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε την τροχαία Καισαριανής, για την αυστηρή εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας στις πύλες εισόδων εντός του τομέα ευθύνης του Δήμου μας, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας που ήταν συνεχώς δίπλα μας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα για την προσφορά του σε φαγητό που διατέθηκαν στους εθελοντές μας, τους πολίτες της πόλη μας για την υπομονή και πειθαρχία που επίδειξαν αυτές τις δύσκολές ώρες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 30 Εθελοντές μας που όλες αυτές τις ημέρες ήταν στο δάσος και προσφέραν τα μέγιστα για να φέρουμε εις πέρα άλλη μια δύσκολή περίοδο του καλοκαιριού. #kpdfp #oae #deltiotupou #antupiriki2021

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest