Δελτίο Τύπου – Άλλη μια παρατεταμένη περίοδος με συνεχόμενες επιφυλακές

Άλλη μια παρατεταμένη περίοδο με συνεχόμενες επιφυλακές, με κύριο χαρακτηριστικό τις υψηλές θερμοκρασίες που έπληξαν την χώρα μας και κατά επέκταση και την πόλη μας τελειώνει σήμερα με τον μηχανισμό να βρίσκεται στα κόκκινα αλλά να μην τα παρατάει.
Τις τελευταίες 168 ώρες ζήσαμε αγωνία για το αύριο του περιβάλλοντος που βρίσκεται στην πόλη μας αλλά και στο ευρύτερο τομέα του Υμηττού μας.
Κληθήκαμε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, να στελεχώσουμε τα παρατηρητήρια με τους πυροφύλακες και τους εθελοντές μας να εκτελούν υπηρεσία σε θερμοκρασίες 45 βαθμών.
Τα εποχούμενα περίπολα με τα πυροσβεστικά οχήματα να περιπολούν όλες αυτές τις ημέρες χωρίς την πολυτέλεια του a/c. Για εμάς αλλά και για πολλούς συναδέλφους σε όλη την χώρα ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ δεν ήταν δικαιολογία για εκπτώσεις στους σκοπούς που υπηρετούμε τόσα χρόνια, αλλά μια καθημερινή μέρα, όπως το πρωί που ξημερώνει και λέμε πριν ξεκινήσει η μέρα, μακάρι να τελειώσει χωρίς καμία μεταβολή στο δάσος και στους ανθρώπους.
Δυστυχώς εκτός από τον καύσωνα είχαμε να βιώσουμε και μια μεγάλη καταστροφή στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, στην Εύβοια, στον Πύργο και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας. Η καταστροφή ανείπωτη καθώς χιλιάδες εκτάσεις δάσους και απαράμιλλης ομορφιάς έγινε στάχτη μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ κόποι μια ζωής συνανθρώπων μας καταστράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.
Συνάδελφοι που γνωριζόμαστε χρόνια είναι φίλοι μας, είναι οικογένεια μας πάλευαν σε όλα τα μέτωπα προσπαθώντας για το καλύτερο, χαρακτηρίστηκα τα παραδείγματα συναδέλφων εθελοντών δασοπυροσβεστών που με τις ιστορίες τους συγκίνησαν το πανελλήνιο, χαιρόμαστε που ανήκουν στην οικογένεια των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας.
Χαιρόμαστε που είχαμε την δυνατότητα καθημερινά να αποστέλλουμε όσες δυνάμεις είχαμε για να συνδράμουν στην προσπάθεια τους, όπως έχουν κάνει και αυτοί πολλές φορές στο παρελθόν, γιατί αυτό σημαίνει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και χαιρόμαστε που αυτή την έννοια την συνυπηρετούν όλο και περισσότερες εθελοντικές ομάδες κάθε χρόνο.
Θέλουμε να εκφράσουμε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους συναδέλφους που τραυματίστηκαν τις ημέρες που πέρασαν στα μέτωπα των πυρκαγιών.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας για την πειθαρχία και συνεργασία που επέδειξαν όλες αυτές τις ημέρες για τα καλά τους λόγια, λόγια συμπαράστασης και παράλληλα δύναμη για εμάς να συνεχίσουμε, να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Βύρωνα που ήταν συνέχεια δίπλα μας αλλά και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που βρισκόντουσαν συνέχεια επάνω στο Κέντρο όλες αυτές τις ημέρες δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους σε εμάς που το είχαμε ανάγκη, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας πάντα δίπλα μας να βοηθάει στη επίλυση μικρών καθημερινών προβλημάτων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας που έχει επιφορτιστεί την σίτιση των εθελοντών μας ,πολλά ευχαριστώ στα καταστήματα της πόλη μας που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας (θα αναφερθούμε συγκεκριμένα στο τέλος της αντιπυρικής), το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ το οφείλουμε στις γυναίκες και στους άνδρες τους εθελοντές του Κέντρου μας που ήταν στις πρώτες γραμμές της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης. #kpdfpv #oae #oedv #deltiotupou
Είμαι μόνος ένας, αλλά δεν είμαι ένας.
Δεν μπορώ να κάνω τα πάντα, αλλά μπορώ να κάνω κάτι
και δεν θα επιτρέψω αυτό που δεν μπορώ να κάνω να εμποδίσει αυτό που μπορώ να κάνω.
Αφιερωμένο στους πυροσβέστες της τηλεόρασης και του καναπέ.

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest