Ανακοίνωση

Το Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους έχουν επικοινωνήσει τις τελευταίες ημέρες και έχουν την πρόθεση να δηλώσουν ότι θέλουν να βοηθήσουν είτε σε ένα μεγάλο συμβάν είτε τοπικά.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε, ότι ο άναρχος εθελοντισμός μόνο καλό δεν πρόκειται να επιφέρει ειδικά σε θέματα δασικών πυρκαγιών.
Η ουσιαστική βοήθεια έρχεται με την ένταξη όλων μας στις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες των περιοχών μας, η παρακολούθηση σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων (θεωρητικά και πρακτικές ασκήσεις), εκπαιδεύσεις που πρωτίστως έχει αναλάβει το Πυροσβεστικό Σώμα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κάθε χρόνο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Σημαντικό επίσης είναι να καταλάβουμε ότι με την ένταξη μας σε μια εθελοντική ομάδα, πέρα από την εκπαίδευση παρέχετε και ο ατομικός εξοπλισμός (ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ), βασικό για να μπορεί ένας πιστοποιημένος εθελοντής να μπορέσει να σταθεί στο μέτωπο.
Το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, πιστό στις αρχές του καλεί όσους έχουν την όρεξη και την θέληση να βοηθήσουν να το κάνουν μέσα από την διαδικασία ένταξης νέων εθελοντών στις τοπικές ομάδες των περιοχών τους, λαμβάνοντας την βασική εκπαίδευση και εξοπλισμό για μια ουσιαστική και παραγωγική βοήθεια.
Τέλος σας παραθέτουμε link με τις Εθελοντικές Ομάδες που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό και μπορεί κάποιος να απευθυνθεί. #kpdfpv #oae #oed #joinourpurpose

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest