Συμμέτοχη του Κ.Π.Δ.Φ.Π. Βύρωνα στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κ.Τ. Αττικής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την   τρίτη  12/10/2021 το Σ.Ο.Π.Π. Κεντρικού τομέα περιφέρειας Αττικής υπο την προεδρεία του  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κο Γιώργου Δημόπουλου   με μεγάλη συμμέτοχη φορέων και εθελοντικών οργανώσεων  με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διατάξεις:

 

  1. Σύντομος μερικός απολογισμός (έως την ημερομηνία σύγκλησης) της αντιπυρικής περιόδου 2021.
  2. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά την περίοδο 2021-2022
  3. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό κατά την περίοδο 2021-2022.

Το Σωματείο μας εκπροσώπησε  ο Προέδρος Κος  Σαλαγιάννης Στάυρος  οπου και στην τοποθέτηση του ανέφερε επιγραμματικά ότι : ήταν μια από τις δυσκολότερες αντιπυρικές περιόδους των τελευταίων ετών  η οποία έδειξε και την δυναμική της από της αρχές του καλοκαιριού με την μεγάλη φωτιά στην Κορίνθια . Επίσης   το σωματείο σε συνεργασία με την πολίτικη προστασία του Δήμου Βύρωνα έλαβε μέρος σε ολες τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές εντός Αττικής  αλλά και εκτός φτάνοντας στην Βορειά Εύβοια .  Ενημερώσαμε τον Προέδρο και τους συμμετέχοντες οτι μετα την ολοκλήρωση της φετινής αντιπυρικής θα υπάρξει ολική αναφορά για τα συμβαντά που θα έχουμε επιληφθεί αλλά και ολες τους τρόπους ενημέρωσες του  κοινού – επισκεπτών μας , για παράδειγμά  τους  τρεις πίνακες κατηγορίας κινδύνου Πυρκαγιάς αλλά και τα δίκτια κοινωνικής δικτυώσεις  ,  επίσης το πολύ μεγάλο βαρος  που δώσαμε στην πρόληψη μέσω της δασοπροστασίας   του σωματείο μας στον τομέα ευθηνής μας οπου  απο  τον Αύγουστο καταφέραμε και επανδρώσαμε  το κεντρικό μας παρατηρητήριο σε εικοσιτετράωρη βάρδια μέχρι και τον Σεπτέμβριο,  και σε συνεργασία με το Δήμο Βύρωνα το  Πυροσβεστικό Σωμα  και τις όμορες εθελοντικές ομάδες καταφέραμε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα    .

Στην συνέχεια έγινε γενική αναφορά για προετοιμασία για τον χειμώνα και οτι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε  επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα  και ότι ολοι πρέπει να είναι προετοιμασμένη και να προβούν σε συνεργασία με ιδιώτες να ενεργοποιήσουν το σχέδιο Δάρδανος και θα πρέπει να γίνει άμεσα  αγορά αλατιού και συντήρηση  μηχανήματων αλλά και έλεγχο  σε σημαία που παρουσιάζουν πλημμυρικα φαινόμενα .

 

Για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού Covid-2019, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε  με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:presence.gov.gr

 

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest