Ολοι μαζί μπορούμε καλυτέρα ,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης στην Καλαμάτα

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το διήμερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα: Χρήση “Πυροσβεστικών Μέσων – Δασοπυρόσβεση” που διοργάνωσε η Ο.Α.Κ. 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στις 19 & 20 Μαρτίου με συνδιοργανωτή το Δήμος Καλαμάτας – Municipality of Kalamata, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Το παρόν έδωσαν ο κ. Θανάσης Βασιλόπουλος – Δήμαρχος Καλαμάτας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας και Πρώην Αρχηγός Π.Σ. κ. Βασίλης Καπέλιος, ο τ.Υπαρχηγός του Π.Σ. κ. Χαράλαμπος Αφάλης, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Καλαμάτας Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Θανάσης Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας κι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.
Η εκπαίδευση συμπεριελάμβανε θεωρητικό μέρος για τις δασικές πυρκαγιές, τα Μ.Α.Π. και τις επικοινωνίες και πρακτικό κομμάτι σχετικά με τη χρήση υλικών δασοπυρόσβεσης και εγκαταστάσεων.
Εισηγητές του προγράμματος ήταν οι επικεφαλής των κάτωθι εθελοντικών οργανώσεων
Το διήμερο βρισκόταν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης και με μεγάλη μας χαρά είδαμε πολλές ομάδες να δείχνουν ενδιαφέρον τόσο για εκπαίδευση, όσο και για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ιδεών.
Ελπίζουμε να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός πλέον η πολύ σημαντική προσπάθεια αυτή και να συμμετέχουν πολλές ομάδες από όλη την επικράτεια.

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest