ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου πυροσβεστικού οχήματος του Κέντρου Προστασίας Δασων & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου πυροσβεστικού οχήματος που παραχώρησε το Πυροσβεστικό Σώμα στο Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα. Το πυροσβεστικό όχημα ανακατασκευάστηκε πλήρως ώστε να είναι ασφαλές και λειτουργικό.
Ο πρόεδρος του ΔΣ, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αναφέρθηκε για την σημασία της απόκτησης του πυροσβεστικού οχήματος, καθώς και για την προσπάθεια που έχει γίνει ώστε αυτό το όχημα να βρίσκεται από σήμερα διαθέσιμο αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες παρέχουν οι εθελοντές μας, έχοντας άλλο ένα αξιόπιστο μέσω στην μάχη για την προστασία του δασικού μας πλούτου, ενώ ευχαρίστησε εκ μέρος όλων, τις εταιρίες και τους φορείς που έδειξαν από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον και συνεισφέραν για να υλοποιηθεί ομαλά το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Στην συνέχεια βραβεύτηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και εταιρίες για την στήριξη και βοήθεια τους στην παραχώρηση και ανακατασκευή του πυροσβεστικού μας οχήματος και συγκεκριμένα ο Δήμος Βύρωνας, το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, η ΔΕΔΔΗΕ, τα ΙΚΕΑ, οι Αφοί Λιοσάτου, η EFOOD, η ΕΥΔΑΠ.
Το Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνας, τίμησε στην εκδήλωση και τους χορηγούς που στηρίζουν πολλά χρόνια με την προσφορά τους και βοηθάνε με τον δικό τους τρόπο τους εθελοντές μας, να ανταπεξέλθουν στην επίμονη και δύσκολή διαδικασία της αντιπυρικής περιόδου. Συγκεκριμένα τίμησε τις εταιρίες COSMOTE, THERAPIS GENERAL, BREAD FACTORY, BRIGHT, τα φαρμακεία Δερμάνη Μαρία, AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την IONIKI, RED BULL, 3E, BIKOΣ, ενώ την αυλαία των βραβεύσεων έκλεισε με την τιμητική διάκριση του Εθελοντή της Χρονιάς όπου για το 2022 τιμήθηκε ο εθελοντής Δασοπυροσβέστης κ. Δημόπουλος Γιώργος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Γαϊτάνης Τάσος, Θεοχάρης Χάρης, Παύλος Χρηστίδης, Θεανώ Φωτίου, ο Γραμματέας του Τομέα πολιτικής προστασίας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Χάλαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών κ. Βλάχος Γεώργιος, ο Πρόεδρος συνδέσμου Προστασίας και ανάπτυξης Υμηττού και Δήμαρχος Αργυρούπολης Ελληνικού κ. Κωνσταντάτος Γιάννης καθώς και η δασολόγος του συνδέσμου κ. Βίκυ Δημητρίου, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Άκης Κατωπόδης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αγγελής Κωσταντίνος, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Θέμης Τέγος και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Σπυρόπουλος Χρήστος , οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλη μας οι κ.κ Μπαντής Μιλτιάδης και Ζιώγα Μαρία (Μαζί για τον Βύρωνα), Γώγος Χρήστος (Νέα εποχή Βύρωνα), Αλέξης Σωτηρόπουλος και Αποστολάκης Νεκτάριος (Δημοτική κίνηση Πολιτών Δύναμη Ελπίδας) και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Ντόβολος Γεώργιος. Από το Πυροσβεστικό Σώμα ο Αρχηγός κ. Πουρναράς Γεώργιος (Αντιστράτηγος), συντονιστής επιχειρήσεων Αττικής κ. Νιαφάς Παναγιώτης (Υποστράτηγος), ο Διοικητής της 1 ΕΜΑΚ κ. Σημιακάκης Χρήστος (Αρχιπύραρχος), ο Διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών κ. Ζαφείρης Βασίλειος (Πύραρχος), Ο Διοικητής του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών κ. Τζαμάλης Δημήτριος (Πύραρχος).
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσίαση της εκδήλωσης, την δημοσιογράφο κα. Κέλλυ Κοντογιώργη που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας.
Ευχαριστήσουμε τις εθελοντικές ομάδες που παραβρέθηκαν κοντά μας και συγκεκριμένα: την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας 4 x 4, τον Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, το Σώμα Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας, την Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού, την Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής, τις Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης – Διάσωσης Ροδοπόλεως, την Εθελοντική Δασοπροστασία Βάρης και την Εθελοντική Δασοπροστασία – Πυρόσβεση Γλυφάδας.
Κλείνοντας την βραδιά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην απώλεια του αγαπητού συναδέλφου μας Έντουαρτ Πόντσιν, όπου έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 1 Ιουνίου. Η εκδήλωση αφιερώνεται στον Έντι μας, όπου σίγουρα θα είναι υπερήφανος για εμάς και θα μας καθοδηγεί από ψηλά, όπως έκανε πάντα.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest