Συνδρωμή του Κεντρου μας στην πρώτη αποστολή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης στο πλευρό των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης στο πλευρό των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας.
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, οι οποίες από την Παρασκευή 08/09/23 βρέθηκαν στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας όπου επιχειρώντας σε κλιμάκια συνέδραμαν τις κατά τόπους Π.Υ. σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων και ζώων, αντλήσεις υδάτων αλλά και παροχή κάθε είδους δυνατής βοήθειας προς τους συμπολίτες μας κατοίκων των πλημμυρισμένων περιοχών.
12 ομάδες με 15 οχήματα, 46 εθελοντές, 40 αντλίες και 4 σωστικές λέμβους επιχείρησαν από τη στιγμή της άφιξής τους μέχρι και σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 13/09/23 οπότε και αναχώρησε και η τελευταία ομάδα.
Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 08/09/23 πληρώματα επιχείρησαν στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων όπου μέχρι αργά τη νύχτα απεγκλώβισαν 25 συνάνθρωπους μας και τροφοδότησαν με νερό και φαγητό, κόσμο που δεν είχε ακόμη εγκαταλείψει τα σπίτια του. Παράλληλα έτερα πληρώματα πραγματοποιούσαν αντλήσεις υδάτων σε συνεργασία με την Π.Υ. Τρικάλων.
Το Σάββατο 09/09/23 ένα κλιμάκιο επιχείρησε στο χωριό Μεγάλα Καλύβια όπου απεγκλώβισε 93 συνάνθρωπους μας, ηλικιωμένους και παιδιά, ανθρώπους κατάκοιτους και με προβλήματα υγείας ενώ τα υπόλοιπα κλιμάκια συνέχισαν τις αντλήσεις υδάτων στα περίχωρα και εντός της πόλης των Τρικάλων.
Την Κυριακή 10/09/23, πραγματοποιήθηκαν αντλήσεις υδάτων στην πόλη των Τρικάλων από τις εθελοντικές ομάδες της ομοσπονδίας. Ενώ, ως τελευταία αποστολή πραγματοποιήθηκε ένας δύσκολος απεγκλωβισμός αιγοπροβάτων από πλημμυρισμένη φάρμα στη Ζηλευτή Τρικάλων.
Στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Καρδίτσας και συγκεκριμένα στις περιοχές Παλαμάς, Ιτέα, Βλοχό και Μαραθέα τρία οχήματα των ομάδων συμμετείχαν σε αντλήσεις υδάτων καθώς και σε έρευνα στην περιοχή με την χρήση ελαστικής λέμβου και ενός Drone.
Συνολικά η αποστολή της ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε πάνω από 90 αντλήσεις υδάτων και 120 διασώσεις.
Οι εθελοντές μας ενεργώντας με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση από νωρίς το πρωί έως αργά τη νύχτα έφεραν σε πέρας κάθε επιχείρηση που τους ανατέθηκε με γνώμονα πάντα την ασφάλεια όλων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητά τους σε όλα τα επίπεδα.
Οι εθελοντικές ομάδες – μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό των συμπολιτών μας όπου και όποτε χρειαστεί πάντα σε συνεργασία με την Πολιτική προστασία την Πυροσβεστική Υπηρεσία και κάθε αρμόδια Υπηρεσία.
Θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία θέλουμε να δώσουμε από καρδιάς στη ΔΙ.ΠΥ.Ν. Τρικάλων, στον Διοικητή Πύραρχο κ. Ευάγγελο Τσιορλίδα και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη Χρήστο όπως επίσης και σε όλο το προσωπικό της Π.Υ. Τρικάλων για την εξαιρετική συνεργασία.
Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές
Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ
Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών
Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου
Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης Και Διάσωσης Ροδόπολης – EΔΔΔ
Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας
ΣΕΔΙΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Ο.Α.Κ. 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Seda Andros
ΕθεΚαΠ
ΣΠΠΕΚ Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου
Σύλλογος Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας
Μπορεί να είναι εικόνα όχημα εξυπηρέτησης και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και ασθενοφόρο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest