Ενεργοποίηση του επιχειρησιακού μηχανισμού υποστήριξης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης γ ια συνδρομή στην μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο.

 Αναδιμοσιευση απο www.poeodp.gr

Μετά από ενεργοποίηση του επιχειρησιακού μηχανισμού υποστήριξης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης. Για συνδρομή με μηχανοκίνητο και πεζοπόρο τμήμα ,στην μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο Εθελοντές από τα σωματεία των:

Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών

Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές

Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου

Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας ,

εν σύνολο 22 πιστοποιημένα μέλη , 1 Β τύπου 2 Α τύπου και 3 οχήματα μεταφοράς προσωπικού για το πεζοπόρο τμήμα. Συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα μέτωπα του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς στον κρίσιμο τομέα του μικρού πυρήνα και στην Αντιπυρική ζώνη Γιαννούλης – Σουφλίου, ενισχύοντας το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος από την 28/8 έως την 4/9 οπότε και επέστρεψαν.

Νωρίτερα εξάντλησαν κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να μεταβούν από την πρώτη κιόλας ημέρα της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη ύστερα από αίτημα συνδρομής της Ε.Ο.Δ. Έβρου και του διοικητή πυρκαγιάς από το Π.Σ. χωρίς ποτέ αυτό να καταστεί δυνατό.

Ακολούθησε η μεγάλη πυρκαγιά της Πάρνηθας με την λήξη της οποίας και με την υποστήριξη του WWF Ελλάς του Μ.Κ.Σ. Δεσμός και της ναυτιλιακής εταιρίας SEA JET η οποία διέθεσε την δωρεάν μετακίνηση του στόλου των οχημάτων και του προσωπικού. Κατέστη εφικτή η αποστολή όλων των δυνάμεων στα μέτωπα της πυρκαγιάς πάντοτε υπό την διοίκηση και αγαστή συνεργασία με τους αξιωματικούς του Π.Σ. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια συνεργασία και υποστήριξη:

▪Της Εταιρίας Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης σε ότι αφορά την φιλοξενία και την οργάνωση. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Κ.Καλόγερο και τον Λ.Καψάλη.

▪Του ΟΦΥΠΕΚΑ που διέθεσε επιπλέον οχήματα 4×4 και οδηγούς γνώστες της περιοχής.

▪Του “Άλλου Ανθρώπου” που εξασφάλισε την διατροφή των πληρωμάτων.

▪Του Π.Κ. Σουφλίου και του διοικητή αυτού Γιουσούφ Πίσκα για την πλήρωση σε καύσιμα την ώρα των επιχειρήσεων καθώς και σε νερά και υλικά πρώτης ανάγκης.

▪Το Π.Σ. για την άριστη συνεργασία στο πεδίο με τους εξαίρετους αξιωματικούς κ.κ.: Κούκουρα, Κούτρα, Χουρτερούδη.

▪Την Ε.Ο.Δ. Έβρου καθώς και την Ε.Ο.Δ. Θεσσαλονίκης για την άψογη συνεργασία στο πεδίο με τα πολυμελή πεζοπόρα τμήματά τους.

▪Τον Δασικό Συνεταιρισμό του Μεγάλου Δερείου για την βελτίωση των αντιπυρικών ζωνών και την σπουδαία δουλειά στην αποκάθαρση και εξασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους άοκνους πολίτες του Έβρου που στάθηκαν δίπλα μας με τα μηχανήματα τα εργαλεία τους και την ευγενική ψυχή τους. Και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην καταστροφή που βιώνουν.

Η συνδρομή των εθελοντών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης εντάσσεται στο πλαίσιο της αποστολής της Ομοσπονδίας, να συνδράμει οπουδήποτε χρειαστεί στην επικράτεια της χώρας μας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, οι εθελοντικές οργανώσεις, με έμπειρα και πιστοποιημένα μέλη, στέκονται στο πλευρό των πολιτών καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού πλούτου της χώρας.

“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ”.

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest