Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Ημέρα τιμής για όλες και όλους που συμμερίζονται την ιδέα του ανθρωπισμού και της ανιδιοτελής προσφοράς

Ο εθελοντισμός δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής, ούτε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς.
Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να γίνει είναι να δει κανείς τον εαυτό του στον συνάνθρωπό του.
Ο Αριστοτέλης αιώνες πριν είχε διδάξει πως η μόρφωση του μυαλού χωρίς την μόρφωση της καρδιάς δεν είναι καθόλου μόρφωση. Οι αξίες του αλτρουισμού, της ανιδιοτέλειας και της φιλανθρωπίας ενδυναμώνουν μια κοινωνία και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας.
Πέρα από όλες αυτές τις σκέψεις που αποτυπώνουμε αυθόρμητα δεν θα ξεχάσουμε: «Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου!».
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Ημέρα τιμής για όλες και όλους που συμμερίζονται την ιδέα του ανθρωπισμού και της ανιδιοτελής προσφοράς. #kpdfpv #oae #eodv #InternationalVolunteerDay
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο
Προωθήστε αυτή τη δημοσίευ

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest