5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων. Αποτελεί, πλέον, κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει στο εγγύς μέλλον, πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ανάπτυξη. Αντίθετα, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι συμφέρον όλων μας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε ακόμα περισσότερο για το μέλλον του πλανήτη μας. Η Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί την προσωπική πρόσκληση – πρόκληση για τον καθένα μας , να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη και να μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση στη Γη. Να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και στο φυσικό κόσμο. Να γνωρίσουμε το περιβάλλον του τόπου μας και να το αγαπήσουμε. Η μέρα Περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια.
Όλοι μαζί πρέπει να αλλάξουμε στάση ζωής.

Ανακύκλωση, ορθολογική χρήση της ενέργειας,  αλλά και εναλλακτικές μορφές της, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας,  φιλικές προς το περιβάλλον τσάντες για τα ψώνια μας αντί των πλαστικών, προστασία των υγροβιότοπων, βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, ιδιαίτερα στο τομέα της παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων που θα συμβάλλουν στη μείωση της εξάρτησης από τα εξαντλούμενα ορυκτά καύσιμα και στην οικοδομή “πράσινων” ενεργειακών δομών στη βιομηχανία, είναι μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες που μπορεί να συμβάλλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, που είναι ήδη εδώ…

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ας είναι η αρχή ώστε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό το Περιβάλλον να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest