Μήνυμα Προέδρου του ΣΠΑΥ πρός τους εθελοντές

Μήνυμα Προέδρου του ΣΠΑΥ πρός τους εθελοντές PDF Εκτύπωση E-mail
05.06.10
hardalias1_bigger.jpgΑγαπητοί μου συνεργάτες,

Αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας αυτό το διάστημα, που βρίσκεται στην αρχή μίας ακόμη κρίσιμης περιόδου για την προστασία του πρασίνου που μας έχει απομείνει – μίας σίγουρα και φέτος δύσκολης αντιπυρικής περιόδου.

Δεν απευθύνομαι σε σας σαν κάποιος πολιτικός ταγός ή σαν κάποιος αξιωματούχος. Απευθύνομαι σε σας, με δυο λόγια απλά, από καρδιάς, σαν συναγωνιστής προς συναγωνιστές, στον κοινό μας αγώνα να προστατεύσουμε τον Υμηττό μας. Αγώνα που όλοι μας γνωρίζουμε εδώ και χρόνια τόσο τη ζωτική του σημασία, όσο και τις μεγάλες δυσκολίες που έχει.
Φέτος, ειδικά, οι συγκυρίες καθιστούν την κατάσταση ακόμη περισσότερο κρίσιμη όσο και δύσκολη. Βιώνουμε όλοι μας μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση στο πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας –μίας κρίσης με άμεσο αντίκτυπο σε όλους μας και μάλιστα στην καθημερινότητά μας. Η κρίση αυτή, δυστυχώς, δε φαίνεται να αφήνει ανέπαφη και την προστασία των δασών μας, ενώ από την άλλη πλευρά πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να πλήξει και το εθελοντικό κίνημα που σε τέτοιες συνθήκες ο καθένας θα αναγκαστεί να περιχαρακωθεί στα του οίκου του, μακριά από τα κοινά προβλήματα όλων μας.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα πάγια προβλήματα των τελευταίων ετών, από την κλιματική αλλαγή που όπως φαίνεται είναι πραγματικότητα και τις για συγκεκριμένους λόγους αναρίθμητες πυρκαγιές στα δάση μας, ως την υποστελέχωση των αρμοδίων αρχών για την προληπτική και την κατασταλτική αντιμετώπιση τους.
Μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες που σίγουρα και εσείς γνωρίζετε από εμένα, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου –κατά κυριολεξία- να επιδείξουμε όλοι μας το μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης και προσφοράς -αίσθημα τολμώ να πω πατριωτισμού και αυτοθυσίας.
Εσείς περισσότερο από όλους, άνθρωποι που για χρόνια αγωνίζεστε κάθε τέτοια περίοδο με υπεράνθρωπες προσπάθειες και χωρίς ανταμοιβή προκειμένου να αποτρέψετε καταστροφικές πυρκαγιές, ή, όταν αυτό ήταν πέρα από τις δυνάμεις σας, μετείχατε με περισσή προσπάθεια στον αγώνα κατάσβεσης τους, γνωρίζετε καλύτερα από όλους την πραγματικότητα και τη σημασία όσων αναφέρω.
Σας καλώ λοιπόν όλους να βρεθούμε για μία ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα και φέτος περισσότερο από ποτέ. Γνωρίζω ότι δεν χρειάζεστε ειδικά προσκλητήρια για να προσφέρετε τις δυνάμεις σας που τόσα χρόνια προσφέρετε και να βρεθείτε και φέτος στο βουνό. Απλά αισθάνθηκα την ανάγκη να απευθυνθώ σε εσάς με αυτήν μου την επιστολή και να είστε σίγουροι ότι και εγώ από το μετερίζι μου, όπως και συνολικά ο ΣΠΑΥ και οι Δήμοι που συμμετέχουν σε αυτόν, είμαστε στο πλευρό σας και αγωνιζόμαστε για την επιτυχή διεκπεραίωση του υψίστης σημασίας καθήκοντος μας.
Διότι το δάσος δεν γνωρίζει από οικονομική κρίση, δεν γνωρίζει από ανούσιες αντιπαραθέσεις, δεν γνωρίζει αντικρουόμενα συμφέροντα και απαιτεί την προσπάθεια ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Πρόεδρος Σ.Π.Α.Υ

Νίκος Χαρδαλιάς

Δήμαρχος Βύρωνα

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest