Συμμετοχή του ΣΠΑΥ σε Ευρωπαϊκό κονσόρτσιουμ

spay

Βύρωνας, 10 Ιουνίου 2010

Συνδιαμόρφωση προγραμμάτων για τη βιοποικιλότητα

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) συμμετέχει σε ευρωπαϊκό consortium για τη βιοποικιλότητα, με εκπροσώπους από την Πολωνία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπροσωπεία του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στις Βρυξέλλες, στις 8 Ιουνίου. Το κονσόρτσιουμ σχεδιάζει και διαμορφώνει ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα προκειμένου να υιοθετηθούν και να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τη συμμετοχή του ΣΠΑΥ ανοίγει ο δρόμος για πιλοτική εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών στον Υμηττό.

Στην ημερίδα για την ενημέρωση των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 8ης Ιουνίου, συμμετείχαν ως εισηγητές, ο κ. Hans H. Stein, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η Καθηγήτρια Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Λισαβώνας Dr. Amélia Martins Louçao, ο Καθηγητής του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ZFMK της Βόννης και συντονιστής της ερευνητικής ομάδας Dr. KarlL. Schuchmann, ο Καθηγητής Dr. Wieslaw Bogdanowicz, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Βαρσοβίας, μέλος της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών και ο κ. Miguel Vieira, Πρόεδρος της θυγατρικής της Πορτογαλικής ΔΕΗ (EDP) FloraSul, οι οποίοι πλέον αποτελούν τους εταίρους του ΣΠΑΥ στο πλαίσιο του κονσόρτσιουμ. Παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΣΠΑΥ, ο Πρόεδρος, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, και ο Διευθυντής του Συνδέσμου, Βασίλης Νομικός.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής των Προγραμμάτων LIFE, κ. Eric Molson, καθώς και τα στελέχη της Ε.Ε., έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στην αρχική παρουσίαση της πρότασης και σχολίασαν ευμενώς την πρωτοτυπία και σπουδαιότητα του θέματος. Εισηγήθηκαν, δε, άλλα προγράμματα ενδιαφέροντος του κονσόρτσιουμ.

Η ενημέρωση των μελών της Ε.Ε αντιπροσωπεύει το νέο πρότυπο θεσμό θέσπισης και χρηματοδότησης προγραμμάτων στην Ένωση και ο ΣΠΑΥ πρωτοπορεί και σ’ αυτό το ρόλο.

CONSORTIUM

Φωτό 2 – Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής E. Molson και τον Καθηγητή Dr. K.-L. Schuchmann.

MOLSON- HARDALIAS- SCHUCHMANN

Φωτό 1. – Ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του ΣΠΑΥ, κ.κ. Νίκος .Χαρδαλιάς και Β. Νομικός αντίστοιχα, με τους υπόλοιπους εκπρόσωπους του Κονσόρτσιουμ.


Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ

Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)

Τηλ: 210.7650413

Φαξ: 210-7650414

E-mail: press@spay.gr

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest