Πυρκαγιά στο Βύρωνα

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 στης 11:40 πμ εκδηλώθηκε δασική  πυρκαγιά στους πρόποδες του λόφου Γρανικού (Κοπανά) στον Βύρωνα  και συγκεκριμένα κοντά στην θέση ‘’Θέα’’ πλησίον κατοικημένης περιοχής .

Η αναγγελία της πυρκαγιάς έγινε άμεσα  από τον πυροφύλακα Αράπη (Αλεποβούνι) , στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό  Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος  .

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της εθελοντικής μας ομάδας,  με 4 οχήματα και δώδεκα δασοπυροσβέστες, ώστε να συνδράμουν τις πυροσβεστικές και εθελοντικές δυνάμεις στο συμβάν .

Στο συμβάν επιχείρησαν η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής (ΕΔΔΚ), η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (ΕΟΔΠΗ), μια υδροφόρα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης καθώς και ένα όχημα του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπλασης  Πεντελικού και τους οποίους τους   ευχαριστούμε πολύ για την άμεση συνδρομή τους.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς βρισκόταν, ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Νικόλαος Χαρδαλίας, ο Δήμαρχος  Βύρωνα κος  Άκης Κατοπόδης , ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Αγγέλης  Κωσταντίνος ,ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κος  Ιωάννης Μαυρίκης, ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας κος Καραγιάννης Μιχάλης , ο αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας  και αλληλεγγύης  κος Σπυρόπουλος Χρήστος ,  ο επικεφαλής της παράταξης ‘’Μαζί για τον Βύρωνα’’ κος Μπαντής Μιλτιάδης,  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Κωνσταντίνος Κυριανάκης στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών και ο δασάρχης Πεντέλης Ρέππας Αθανάσιος.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στης 13:59 περίπου την ιδιά ημέρα, χωρίς καταστροφές, χάρη στην άμεση επέμβαση των  δυνάμεων,  παρά τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Η πυρκαγιά κατέκαψε 26 στέμματα. Στο σημείο παρέμεναν επίγειες δυνάμεις  για την φυλάξει της  ως και την λήξη της πυρκαγιάς, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

28/8/2019 Πυρκαγιά Βύρωνα,Γρανικού -Β31

Το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά όλους όσους ενεπλάκησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Related posts