Πυρκαγιά στο Βύρωνα

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 στης 11:40 πμ εκδηλώθηκε δασική  πυρκαγιά στους πρόποδες του λόφου Γρανικού (Κοπανά) στον Βύρωνα  και συγκεκριμένα κοντά στην θέση ‘’Θέα’’ πλησίον κατοικημένης περιοχής .

Η αναγγελία της πυρκαγιάς έγινε άμεσα  από τον πυροφύλακα Αράπη (Αλεποβούνι) , στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό  Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος  .

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της εθελοντικής μας ομάδας,  με 4 οχήματα και δώδεκα δασοπυροσβέστες, ώστε να συνδράμουν τις πυροσβεστικές και εθελοντικές δυνάμεις στο συμβάν .

Στο συμβάν επιχείρησαν η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής (ΕΔΔΚ), η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (ΕΟΔΠΗ), μια υδροφόρα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης καθώς και ένα όχημα του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπλασης  Πεντελικού και τους οποίους τους   ευχαριστούμε πολύ για την άμεση συνδρομή τους.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς βρισκόταν, ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Νικόλαος Χαρδαλίας, ο Δήμαρχος  Βύρωνα κος  Άκης Κατοπόδης , ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Αγγέλης  Κωσταντίνος ,ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κος  Ιωάννης Μαυρίκης, ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας κος Καραγιάννης Μιχάλης , ο αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας  και αλληλεγγύης  κος Σπυρόπουλος Χρήστος ,  ο επικεφαλής της παράταξης ‘’Μαζί για τον Βύρωνα’’ κος Μπαντής Μιλτιάδης,  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Κωνσταντίνος Κυριανάκης στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών και ο δασάρχης Πεντέλης Ρέππας Αθανάσιος.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στης 13:59 περίπου την ιδιά ημέρα, χωρίς καταστροφές, χάρη στην άμεση επέμβαση των  δυνάμεων,  παρά τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Η πυρκαγιά κατέκαψε 26 στέμματα. Στο σημείο παρέμεναν επίγειες δυνάμεις  για την φυλάξει της  ως και την λήξη της πυρκαγιάς, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

28/8/2019 Πυρκαγιά Βύρωνα,Γρανικού -Β31

Το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά όλους όσους ενεπλάκησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest