Ημερίδα – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

To Κ.Π.Δ.& Φ.Π. συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα τον «Εθελοντισμό για την προστασία των δασών» που οργάνωσε το Σάββατο 9 Μαΐου το Ίδρυμα Λάτση και Eurobank EFG, στην έδρα του Ομίλου στην Κηφισιά.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας, που διενήργησαν το Ίδρυμα και η τράπεζα Eurobank στο πλαίσιο του κοινού προγράμματός τους «Είναι καθήκον μας», σύμφωνα με τα οποία ο εθελοντισμός δεν είναι επαρκώς αναπτυγμένος. Οι βασικές αδυναμίες του εντοπίζονται στην απουσία πλαισίου ηθικών ανταμοιβών και κινήτρων, στη δυσκολία εξασφάλισης επιχειρησιακού εξοπλισμού, στην ελλειμματική εκπαίδευση και στην αδυναμία πιστοποίησης ικανοτήτων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Μαργαρίτης Μουζάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, ο Νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας, ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Πεντέλης και Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπτυξης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας, Δημήτρης Σπάθης, και ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων WWF Ελλάς, Κωνσταντίνος Λιαρίκος. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Λάτση, Βαγγέλης Χρόνης, και ο Γενικός Διευθυντής του δικτύου καταστημάτων Eurobank EFG, Μιχάλης Βλασταράκης
Ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Μαργαρίτης Μουζάς, δήλωσε ότι «η ολοκλήρωση του συστήματος εθελοντισμού για την προώθηση της ιδέας, την ενίσχυση και καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού αποτελεί προτεραιότητα της Γενικής Γραμματείας», ενώ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, αναφέρθηκε στις επιμέρους τροποποιήσεις και συμπληρώσεις που προωθεί το Σώμα, όπως «η εκπαίδευση και η ένταξη περισσότερων ομάδων στον επιχειρησιακό σχεδιασμό».

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest