Σε ύφεση οι πυρκαγιές

Δαμάζονται» σταδιακά τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται από χθες σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και οι πέντε πυρκαγιές σε Μαγούλα, Ζάκυνθο, Άρτα και Αρκαδία βρίσκονται σε ύφεση και σύντομα αναμένεται να τεθούν υπό μερικό ή πλήρη έλεγχο. Ωστόσο, στα σημεία παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, καθώς υπάρχει πάντα ο φόβος της αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων που δυσκολεύουν και σήμερα το έργο της κατάσβεσης.

Ενδεικτικό της κατάστασης, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, είναι ότι χθες ξέσπασαν συνολικά 106 πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας! Η απουσία εθνικού σχεδίου και η καθυστερημένη αντίδραση σε επιτελικό επίπεδο εξέθεσαν σε τεράστιο κίνδυνο πυρκαγιών ολόκληρη τη χώρα, ξυπνώντας προς στιγμή μνήμες του 2007. Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στη Μαγούλα, στις 6 το απόγευμα, και ελλείψει σχεδίου ανάσχεσης ξέφυγε πάνω από το δίκτυο μεταφοράς του Μόρνου, εισέβαλε στις ανατολικές παρυφές της Πάρνηθας προς τα Δερβενοχώρια.

Αυτή την ώρα, πέντε μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα -και συγκεκριμένα: ανατολικά της Πάρνηθας, στις Μαριές Ζακύνθου, στο Καμπί της Άρτας, στα σύνορα Ηλείας-Αρκαδίας, στη Μεγαλόπολη.

Στη Μαγούλα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 50 οχήματα, 152 πυροσβέστες, 166 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα.

Ακόμη και από το Ναύπλιο ήταν ορατοί οι καπνοί της φωτιάς στη Μαγούλα

Στην Αρκαδία, η πρώτη εστία εκδηλώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, στην περιοχή Βελιμάχι, και η δεύτερη ξέσπασε στις 8:30 το πρωί, στην περιοχή Καπελίτσα, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Παρά την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, αλλά και την αυτοθυσία των κατοίκων που έπεσαν στις φλόγες για να σώσουν το βιος τους, κατοικίες κάηκαν, αποθήκες και εργοστάσια παραδόθηκαν στην πύρινη μανία.

Πηγή zougla on line

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest