Υπό έλεγχο η φωτιά στον Κάλαμο, σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο


Δεν πέρασε μια ώρα από την ανακοίνωση ότι οι φωτιές βρίσκονται σε ύφεση και τρεις νέες πυρκαγιές, δύο στον αμαρτωλό δήμο Ελατίων της Ζακύνθου και μια στον Κάλαμο Αττικής, έχουν σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική.

http://www.zougla.gr/Uploads/dimitra/KALAMOS2.jpgΣτον Κάλαμο, το πευκοδάσος που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η φωτιά ξέσπασε στις 12:50, 500 μέτρα πάνω από την χωματερή της Αγκώνα. Αρχικά κατέκαψε χαμηλή βλάστηση, αλλά με τη «βοήθεια» των ανέμων πέρασε στο πευκοδάσος. Πρόκειται για την πλαγιά που βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα. Νωρίτερα, η φωτιά απείλησε και κατοικίες. Οι πυροσβέστες όμως, με τη βοήθεια των εναέριων μέσων κατάφεραν να απομακρύνουν την πυρκαγιά και να την οριοθετήσουν στην πλαγιά.

Μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Αττικής, από την Πάρνηθα μέχρι την Πεντέλη, έχει καλυφθεί από ένα τεράστιο “σύννεφο” καπνού και αποκαϊδια, που κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και δυσχεραίνουν την ορατότητα. Η κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους του Καλάμου έχει διακοπεί. Επί τόπου, επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 3 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Στη Ζάκυνθο, εκτός από το μέτωπο στις Μαριές, που μαίνεται από χθες, ξέσπασαν δύο νέες εστίες σε δασικές εκτάσεις, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Η πρώτη, στις 11:15, στο Στρογγυλό και η δεύτερη, στις 11:20, στην περιοχή Στόμια. Δυνάμεις από τη φωτιά στις Μαριές βρίσκονται ήδη στα σημεία και προσπαθούν να τιθασεύσουν τις φλόγες. Το έργο τους ωστόσο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι άνεμοι είναι πολύ ισχυρού.

Μέχρι τώρα, έχουν αποτεφρωθεί 2.500 στρέμματα πευκοδάσους στη Ζάκυνθο.

Πηγή zougla on line

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest