Δελτίο Τύπου: Διημερίδα “Αντιπυρική περίοδος 2020” Δυτική Αχαΐα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ομάδα εθελοντών του  Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα παραβρέθηκαν το  διήμερο, Σάββατο 14/09/2019 και Κυριακή 15/09/2019 στη Κάτω Αχαΐα, κατόπιν  πρόσκλησης,  σε διημερίδα που  διοργάνωσε το  ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ , με θέμα   ¨Αντιπυρική περίοδο του 2020 ¨.

Στην διημερίδα που έλαβε μέρος στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας παραβρέθηκαν, ο Ειδικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κος Καραγιάννης Μιχάλης,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Αχαΐας κος Ορλώφ Κυριάκος, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχος κος Γεωργακόπουλος Ευθύμιος, ο Διοικητής Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πατρών Πύραρχος κος Στεμπίλης Ανδρέας και οι Εθελοντικές Ομάδες ενταγμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το Σώμα Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας ,η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης – Διάσωσης , η Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφαλείας  Βάρης , οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Ηλιούπολης ,ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Δήμου Ιώνιας Χίου .

Κατά την πρώτη ημέρα έγιναν τοποθετήσεις από τον ειδικό Γενικό Γραμματέα Π.Π. σε σχέση με το νέο νόμο   πολιτικής προστασίας που πρόκειται  να βγει σε διαβούλευση τους επομένους μήνες , αμέσως μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 2019. Τοποθετήσεις  έκαναν και οι επικεφαλής  των Ε.Ο. με κυριότερο το θέμα των ΜΕ (κατ’ εξαίρεση οδήγηση μηχανημάτων έργου) , τα πολλά και χρόνια  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ε.Ο. με τους Ο.Τ.Α.,  αλλά και το κομμάτι της ηθικής επιβράβευσης από τις ανακοινώσεις – δελτία τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος  και Γενικής γραμματείας στα    οποία γίνεται ελλιπής αναφορά στις εθελοντικές ομάδες που βρίσκονται στο πεδίο.

 

 

Τέλος στα θετικά της ημέρας, δια στόματος Ε.Γ.Γ. κύριου Μιχάλη Καραγιάννη  ήταν, ότι για πρώτη φόρα η Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασία αλλά και ο νέος Γενικός Γραμματέας κύριος Νικόλαος Χαρδαλίας έχουν την βούληση, την γνώση αλλά και την διάθεση να εργαστούν και να  αλλάξουν «τα κακώς  κείμενα»  και πιο συγκεκριμένα ή τώρα ή ποτέ .

Τη Κυριακή 15/09 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και συγκεκριμένα στο δάσος της Στροφυλιάς, ένα Πάρκο προστατευμένο με διεθνείς Συνθήκες όπως RAMSAR και NATURA 2000, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε  το μοναδικό αυτό οικοσύστημα και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τη καλύτερη προστασία αυτού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε   τον  κο  Παναγόπουλο Γεράσιμο, Πρόεδρο του  Σ.Ε.ΔΙ.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ για την υπέροχη εκδήλωση που διοργάνωσε, τον κο Δημόπουλο Δημήτριο , για τον  χώρο  διαμονής  αλλά και την εξαιρετική φιλοξενία του (ENERVILLAS) και τέλος τον Δήμαρχο Βύρωνα κο Άκη Κατοπόδη για την δωρεάν  κάλυψη  της μεταφοράς της ομάδας μας.

Πιστεύουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο βήμα για μια φανταστική διαδικασία επαφής  και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εθελοντικών ομάδων και ελπίζουμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας σε ένα χρόνο από  τώρα στην έδρα μια άλλης εθελοντικής ομάδας .

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest