Δράση εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας στην πληγείσα περιοχή της Κινέτας την 1η Δεκεμβρίου 2019

Μία εβδομάδα μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Κινέτας στο Δήμο Μεγαρέων πραγματοποιήθηκε οργανωμένη δράση Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. Περίπου 60 εθελοντές με 16 οχήματα, συνέδραμαν στις προσπάθειες καθαρισμών και άρσης επικινδυνοτήτων την Κυριακή 1-12-2019.

Συγκεκριμένα Εθελοντές και οχήματα από τις:

Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης Και Διάσωσης Ροδόπολης – EΔΔΔ,
Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών,
Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας,
Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγ. Στεφάνου,
Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης,
Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου-Χολαργού-ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ,
Κ.Π.Δ.& Φ.Π. Βύρωνα Εθελοντές,
Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων – Α.Ο.”ΚΟΥΡΟΣ”
Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας
Εθελοντική Ομάδας Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ηλιούπολης
εργάστηκαν χωρίς διακοπή όλη τη μέρα, προσφέροντας βοήθεια σε πληγέντες, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια αποκατάστασης.

Μαζί τους, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, σε όλη τη διάρκεια της δράσης βρέθηκε η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού κα Ασπασία Καραμάνου.

Η δράση αυτή μαζί με όλες τις δράσεις των Εθελοντικών Οργανώσεων τόσο περιοχή της Κινέτας όσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 25ης Νοεμβρίου αποδεικνύουν έμπρακτα το σημαντικό ρόλο του εθελοντικού κινήματος στο μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και στην αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών.

ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ

 

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=33667%3Adrasi-ethelontikon-organoseon-politikis-prostasias-stin-pligeisa-perioxi-tis-kinetas-tin-1i-dekemvriou-2019&catid=338&Itemid=376&fbclid=IwAR0ViQd3FdnamufD-3njAJ7EckKJlkxnReRpdU5zLjIdUlAwVb3IbChIZX8

 

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest