ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020  

 

Η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τους εθελοντές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΚΠΔ&ΦΠ) γιατί η ομάδα μας έχει ποικιλόμορφη δράση και σε θέματα γενικότερα, όπως η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών, σε θέματα προβάλλοντος, η συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις του Δήμου Βύρωνα, αλλά και η παροχή βοήθειας σε πολίτες σε δοκιμαζόμενες περιοχές της χώρας.

                Μετουσιώνει δηλαδή η ομάδα μας την πληρέστερη ουσία του εθελοντισμού που είναι ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας, γιατί ο εθελοντισμός κατά βάση είναι μία κίνηση καλής θέλησης σε απεριόριστους τομείς της κοινωνικής ζωής των πολιτών.

            Ο εθελοντισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ήθος, τις ανάγκες, τα όνειρα και τις δυνατότητες του ενεργού πολίτη που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ζει και αναπτύσσεται.

            Οι πιο πάνω αξίες ενέπνευσαν και τους εισηγητές της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 1985 και καθιέρωσαν την 5η Δεκεμβρίου σαν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και επεξεργάστηκαν τους βασικούς κανόνες που αποδέχθηκαν όλες οι χώρες.

        Στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια δρουν πάμπολλες εθελοντικές οργανώσεις, προσφέροντας υπηρεσίες σε διάφορους τομείς, όπως οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, τα ασυνόδευτα ανήλικα, για βοήθεια στο σπίτι και τόσα άλλα. Αρκετές δρουν στο πλαίσιο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) για να εξασφαλίζουν χρηματοδότηση από κράτη, χορηγούς, επιδοτήσεις, προγράμματα κι άλλους πόρους.

            Η εθελοντική ομάδα του ΚΠΔ&φΠ που εδώ και πάνω από 25 χρόνια, προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες του Βύρωνα και της ευρύτερης περιοχής, έχει το προνόμιο να αναγνωρίζεται από το Δήμο Βύρωνα, το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ), την Ελληνική Αστυνομία και από άλλους φορείς της Πολιτείας και ιδιωτών, σαν ισότιμος εταίρος, σε πολλές μορφές κοινωνικής δράσης.

Η αναγνώριση αυτή οφείλεται στην ευγένεια, το ήθος, τη συνεχή εκπαίδευση, την συνέπεια, την ευαισθησία και την μέχρι αυτοθυσίας σκληρή δουλειά που διέπει την ομάδα μας και που την καθιστά πολύτιμο συνεργάτη στα κοινωνικά δρώμενα.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ έχει για την ομάδα μας πολλαπλά μηνύματα. Τα σημαντικότερα είναι:

·        Αναγνώριση της εθελοντικής μας προσπάθειας

·        Δύναμη για συνέχιση της πολλαπλής μας δράσης &

·        Ευθύνη και υποχρέωση για ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών, για την εμπέδωση των αρχών του εθελοντισμού.

Παρά τις δεσμεύσεις λόγω της πανδημίας η ομάδα μας έχει προγραμματίσει :

o   Επισκέψεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε σχολεία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

o   Συμμετοχή στις δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης  του Δήμου Βύρωνα.

o   Δράσεις για προσέλκυση νέων εθελοντών.

o   Εκπαίδευση εθελοντών και ασκήσεις στο πεδίο.

o   Προετοιμασία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο 2021.

 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους εθελοντές.#kpdfp#internationalVolunteerDay2020#

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest