ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ σε συνεργασία με το 8ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα.

Οι εθελοντές του Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνας συνεχίζοντας τις δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον αλλά και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και ειδικότερα για την προστασία του Υμηττού μας , προχώρησε σε συνεργασία με το 8ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα , το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού σχολείου Βύρωνα και τον Δήμο Βύρωνα στην διοργάνωση διήμερης εκπαίδευσης για την ενημέρωση και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών .
Τα παιδεία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους Εθελοντές μας και να γνωρίσουν για τις δράσεις της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης αλλά και να πάρουν απαντήσεις στα εύστοχα ερωτήματα τους.
Η μεγαλύτερη χαρά ήταν αυτή του να βρεθούν στον βουνού μας στον Υμηττό μας και να δουν από κοντά την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει μια δασική πυρκαγιά και τελικά ποσά χρήσιμο είναι το δάσος για τον άνθρωπο και γενικά την χλωρίδα και πανίδα που φιλοξενεί μέσα του .
Τέλος τα παιδιά προχωρήσαν σε μια συμβολική φύτευση 18 δέντρων , (τα οποία ήδη βρίσκονται στις τάξεις του σχολείου και θα φροντίζονται από τους μαθητές μέχρι το Σάββατο) .
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε για την πολύ ωραία πρωτοβουλία , την Διεύθυνση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα , τον Σύλλογό Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.
Εμείς θα είμαστε αρωγή σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλη το φωτεινό παράδειγμα τους.

 

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest