Μεγάλη φωτιά στον Καρέα Αττικης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη φωτιά στον Καρέα

26.09.2020

 

Στις 14.36 ο πυροφύλακας  ΑΡΑΠΗ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ εντόπισε στη πυρκαγιά στην περιοχή παρά την οδό Κλεισούρας στον Καρέα του Βύρωνα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν το ΠΣ και τα οχήματα Βυρ1, Βυρ3, Βυρ4, Βυρ5 και Βυρ6 με 11 εθελοντές.

Τη φωτιά που απειλούσε να επεκταθεί στο δάσος του Υμηττού κι έκαιγε χαμηλή βλάστηση και δένδρα , αντιμετώπισαν εκτός της ομάδας εθελοντών του Βύρωνα  22 οχήματα του ΠΣ με 62 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα, 5 ελικόπτερα κι 3 αεροσκάφη , και ομάδες εθελοντών οχήματα από Δήμους  και από την Περιφέρεια Αττικής που την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο μετά από περίπου 2 ώρες.

Λόγω των ισχυρών όμως ανέμων που έπνεαν στην περιοχή υπήρξε αναζωπύρωση με αποτέλεσμα να τεθεί εκ νέου υπό μερικό  έλεγχο στις 15.15.

Παρόντες οι Υφυπουργός ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ , ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος ο Αρχηγός  του Π.Σ. Αντιστράτηγος Κολοκούρης Στέφανος  όπου και  συντόνιζε το έργο των εμπλεκομένων δυνάμεων

Παρόντες στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή ήταν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Κώστας Αγγέλης, Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος και Άθλησης – Αθλητικών & Εκπαιδευτικών υποδομών Θύμιος Τέγος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα   ο Σ.Π.Α.Υ

Όλες οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό  τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στελέχη του ΠΣ οι εθελοντές του Βύρωνα και εθελοντές από αδελφές εθελοντικές ομάδες από όλη την Αττική  παρέμειναν όλη τη νύκτα στο πεδίο, σβήνοντας μικροεστίες και ετοιμότητα για αναζωπυρώσεις. Η επιχείρηση συνεχιζόταν μέχρι  αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Οι Εθελοντές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ευχαριστούν  θερμά τα καταστήματα ¨ταβέρνα Τζίμης¨ (Κωσταντιλιέρη 2, Βύρωνας) το ¨ Boomerang All day – Coffee – Bar¨ (Καραολή Δημητρίου 59 & , Φορμίωνος Βύρωνας) , για την ευγενική χορηγία τους  στα πληρώματα μας, που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά  και τέλος  στο Π.Σ. και τους εθελοντές δασοπροστασίας πυρόσβεσης  που συνέδραμαν με το δύσκολο έργο τους να φυλάξουμε αλώβητο το δάσος του Υμηττού μας και είναι οι παρακάτω  Ε.Ο.Δ.Π.Η , ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ, Ε.Ο.Δ.Π.Β. ,Ε.Δ.Δ.Κ. , Ε.Ο.Δ.Π.Ε.Α. , Ε.Δ.Α.Π.Υ.Γ.,Ε.Δ.Δ.Δ,  Σ.Ε.Α.Δ., Σ.Π.Π.Ε.Κ., Δ.Α.Κ. , Ε.Ε.Σ. .

Όλοι μαζί μπορούμε καλυτέρα.

Related posts

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 

RSS
Follow by Email
Pinterest